SGK Başuzmanından dikkat çeken paylaşım: Haftalık çalışma saati düşecek mi?

SGK Başuzmanından dikkat çeken paylaşım: Haftalık çalışma saati düşecek mi?
Haftalık çalışma saatlerinin düşüp düşmeyeceği tartışılırken, Meclis'e teklif önerisi sunuldu. Şimdi ise gözler Meclis'ten çıkacak olan kararda.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanı İsa Karakaş sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Karakaş haftalık çalışma saatleriyle ilgili önerinin Meclis'e sunulduğunu belirtti.

Buna göre kamuda 45 saatlik çalışma süresinin 37,5 saate düşürülebileceğini açıkladı.

Eğer teklif kabul edilir ise mesai 09.00'da başlayıp 16.30'da bitecek.

SGK Başuzmanı Karakaş, teklifin muhalefetten geldiği için iktidar tarafından kabul edilmeme ihtimalini vurguladı. Karakaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde, “TBMM'ye yeni verilen Kanun Teklifiyle; Haftalık çalışma süresi gelir kaybı olmaksızın 45 saatten 37,5 saate düşürülmesi öngörülmektedir. YASALAŞIR MI? TBMM komisyonlarına kadar geldi Ancak MUHALEFET TARAFINDAN VERİLDİĞİNDEN MAALESEF ZOR.....”

ekran-goruntusu-2023-11-10-082433.png

HAFTALIK ÇALIŞMA SAATİ NE KADAR?

Çalışma süresi İş Kanunu kapsamında haftada en çok 45 saattir. Aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerlerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır. Yani 6 gün çalışma yapılıyorsa 45/6= 7.5 saat . Yer altı maden işlerinde çalışan işçilerin çalışma süresi; günde en çok yedi buçuk, haftada en çok otuz yedi buçuk saattir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.