Google Chrome’a yeni özellikler eklendi 'Artık daha güvenli ve akıllı'

Google Chrome’a yeni özellikler eklendi 'Artık daha güvenli ve akıllı'
Google Chrome kendisini güncellenmeye devam ediyor. Tarayıcıyı daha güvenli hale getiren iki özellik ortaya çıktı.

Milyonlarca insanın en çok kullandığı tarayıcı olan Google Chrome, kullanıcılarına daha konforlu bir tarayıcı sunmak için her geçen gün kendisini yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor.

Bu sefer kullanıcıların güvenliğini daha da koruma altına almak için iki yeni özellik geliştirdi. Bu özelliklerle Google Chrome hem daha güvenli hem de daha akıllı bir hale geldi.

googllele-001.jpg

GOOGLE CHROME ARTIK DAHA GÜVENLİ VE AKILLI

Google Chrome masaüstü web tarayıcısının en son sürümü kullanıcıların kullanımına sunuluyor. En çok tercih edilen tarayıcıyı olan Google Chrome daha güvenli ve akıllı hale getiren iki önemli yeni özellikle birlikte geliyor.

Shiftdelete.net'in Haberine Göre;

Bunlardan ilki, artık arka planda otomatik olarak çalışabilen güvenlik kontrolündeki değişikliklerle ilgili. İkinci özellik, Bellek Tasarrufu modunu ve özelliğin cihazınızda ne kadar hafıza koruduğunu görmenizi sağlıyor.

Geliştirilmiş Güvenlik Kontrolü özelliği sayesinde, tarayıcıda kayıtlı şifrelerinizden herhangi birinin güvenliği ihlal edildiğinde Chrome’un sizi arka planda uyarması sağlanıyor.

Bu özellik aynı zamanda kullanıcılar için tehlike ve güvenliğini ihlal edilmiş bir uzantı kullanıyorsanız veya Chrome’un en son sürümünü kullanmıyorsanız da sizi uyaracak. Tüm bu uyarıları Chrome’daki üç noktalı menünün üst kısmında göreceksiniz.

google-chrome-89-guncellemesi-ile-hizlaniyor.jpg

Bunun dışında güvenliğinizi otomatik olarak sağlamak için bazı özellikler de var.

Güvenlik Kontrolü’nün, özellikle de onları bir süredir ziyaret etmediyseniz, konumunuza veya mikrofonunuza erişim gibi site izinlerini artık otomatik iptal edebileceğini söylemekte fayda var. Ziyaret etmediğiniz siteler için çok fazla bildirim alıyorsanız, Güvenlik Kontrolü bunu engellemeyi bile yapacak kadar ileri gidecek.

Performans kısmına baktığımızda Chrome’un geçen yıl kullanıma sunulan Bellek Tasarruf Modunu hatırlayacaksınız. Artık özelliğin nasıl çalıştığını görmek için bazı ek seçenekler var. Bellek Tasarrufu her açıldığında, artık farenizi bir sekmenin üzerine getirerek o sekme etkin değilse kurtarılan potansiyel belleği görebilirsiniz.

Aynı zamanda açılan sekmeleri arka planda bellek miktarını zorluyor.

ozellik.jpg

Google ayrıca, önemsediğiniz siteleri daha kolay belirtebilmeniz ve onları aktif tutabilmeniz için ikinci özellik olarak; Bellek Tasarrufu’nda da ince ayar yaptı. Önümüzdeki birkaç hafta içinde gelecek olan son bir özellik de, oluşturduğunuz sekme gruplarını kaydetme olanağı. Bunun için henüz belirli bir zaman çerçevesi yok ancak bu, bir bilgisayarda kaydettiğiniz sekme gruplarına diğerinde erişmeyi kolaylaştıracak bir özellik.

Her zaman olduğu gibi, tüm bu yeni özellikleri almak için üç noktalı açılır pencereye gidip Yardım’ı ve ardından Google Chrome Hakkında’yı seçerek Chrome’u güncelleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.