Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Rüzgar Hasan Kalkan

Rüzgar Hasan Kalkan

DİJİTAL İMGELER

Gerilim dolu bir suç filmi ve karizmatik bir karakter

Suç filmleri, sinemanın en popüler türlerinden biridir. Bu filmler, genellikle şiddet, suç ve karmaşık karakterler içerir. Suç filmleri, izleyicileri heyecanlandırmak ve gerilim yaratmak için tasarlanmıştır. Suç filmleri, genellikle gerçek olaylardan veya kurgulanmış hikâyelerden uyarlanır. Gerçek olaylardan uyarlanan suç filmleri, izleyicilere gerçek suçların nasıl işlendiğini ve suçluların nasıl yakalandığını gösterir. Kurgulanmış hikâyelerden uyarlanan suç filmleri ise, izleyicilere daha heyecanlı ve gerilim dolu bir deneyim sunar. Bunun en iyi örneklerinden biri de, Quentin Tarantino'nun yönettiği ve yazdığı 2009 yapımı bir Amerikan suç filmi Soysuzlar Çetesi’dir. Filmin başrollerinde Brad Pitt, Christoph Waltz, Michael Fassbender, Eli Roth, Diane Kruger, Til Schweiger, B.J. Novak, Daniel Brühl, Omar Sy, Melanie Laurent ve Christoph Waltz yer alıyor. Film, Alman işgalindeki Fransa'da geçiyor ve bir grup Yahudi direnişçinin Nazilere karşı bir suikast planını anlatıyor.

Film, 2009 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü kazandı ve eleştirmenlerce beğeni topladı. Birçok ödüle aday gösterildi ve En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Waltz) ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında Akademi Ödülü kazandı. Soysuzlar Çetesi, Tarantino'nun en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilir ve filmografisinin en stilistik eseri ve sinema tarihine geçecek bir başyapıttır.

Film, İkinci Dünya Savaşı dönemini farklı bir bakış açısıyla ele alıyor ve Nazilerin yenilgisine katkıda bulunan direnişçilerin hikâyesini anlatıyor, Soysuzlar Çetesi filmi, Tarantino'nun her sahnesi özenle tasarlanmış ve her karesi bir sanat eseri gibidir.. Filmin özgün senaryosu, güçlü oyuncu kadrosu, görkemli görselleri ve heyecan verici ritmi yapıtın atmosferini güçlendiriyor.

Filmin güçlü yanlarından biri de film karakterleridir. Onlardan biri de Christoph Waltz tarafından canlandırılan kurgusal bir karakter Albay Hans Landa’dır. Landa, Nazi Almanyası'nın bir SS subayıdır ve Fransa'daki Yahudileri avlamaktan sorumludur. Landa, zeki, kibar ve karizmatik bir adamdır, ancak aynı zamanda acımasız ve gaddar bir katildir. Landa, filmin en önemli karakterlerinden biridir ve filmin en ikonik sahnelerinden bazılarında yer alır. Landa, Yahudilere karşı işlediği suçlar nedeniyle filmin baş düşmanıdır, ancak aynı zamanda filmin en ilgi çekici karakterlerinden biridir. Albay Hans Landa rolü için ilk tercih Leonardo DiCaprio olmuş. Ancak sonrasında yönetmen Tarantino, Almancası da olan bir oyuncunun rolü üstlenmesi gerektiğine karar vermiş. Christoph Waltz ile anlaşılmasıyla sonuçlanan zorlu arayış süreci de bu karar ile başlamış. DiCaprio ise Tarantino’nun bir sonraki Django Unchained filminde kötü karakteri canlandırdı.

Tarantino, Christoph Waltz’un hayat verdiği Albay Hans Landa’yı bugüne kadar yazdığı en eğlenceli karakter olarak nitelendiriyor. Christoph Waltz’un performansından da övgü ile söz ediyor. Tarantino, Hans Landa rolünü oynayacak kişiyi seçerken rolün oynanabilir olmadığını düşünmüş, hatta bu yüzden filmden hepten vazgeçme noktasına gelmiş. Ancak Waltz’un deneme çekimini gördükten filmin yapımcısı Lawrence Bender ile sonunda aradıkları ismi bulduklarını anlamışlar. Filmde, Christopher Waltz, Hans Landa rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscarı’nı kazandı. Bu ayrıca bir Quentin Tarantino filminde oyunculuk kategorisinde elde edilen ilk Oscar olarak kayıtlara geçiyor. Filmde Almanca, İngilizce ve İtalyanca konuşan Waltz, bir filmde İngilizce’den farklı bir dilde oynayarak Oscar alan altı aktörden biri oldu. Bu şahane filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları