Geceleri uyuyamıyorsanız bu yöntemi deneyin 'İbn-i Sina'nın önerisi

Geceleri uyuyamıyorsanız bu yöntemi deneyin 'İbn-i Sina'nın önerisi
Uykusuzluk hayat kalitenizi etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Alternatif tıp biliminin babası İbn-i Sina uykuszluğunun çözümünün bu sebzede olduğunu ileri sürmüştür.

Stresli ve aktif bir yaşam düzenine sahip olmak uyku kalitenizi de etkiliyor. Uzmanlar uyku düzeninizin bir rutin şeklinde devam edebiliyor olmasının sağlığınız açısından önemli olduğunun altını çizerken, dengeli beslenme ve düşük kafein tüketiminin de uyku düzeninin sağlıklı olabilmesi için gerekli olduğunu vurguluyor. Vücudunuzun işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi için mental sağlığınızın ve vücudunuzun dinç olması önem taşıyor. Geceleri uykusuz kalmanız ve bu durumun kronik bir hal alması durumunda hem mental sağlığınız hem de bağışıklık sisteminiz bu durumdan olumsuz etkileniyor.


İBN-İ SİNA'NIN ÖNERİSİ
Alternatif tıp alanında öne çıkan isimlerden biri olan ibni sina'nın bilinen en eski formülü uykusuzluk için limon suyunun tüketilmesini öneriyor. Limon kabuklarını kurutup çay olarak tükettiğimizde vücudunuzdaki stres ve negatif enerji vücudunuzu terk ediyor. Limon kabuğunun içerdiği bileşenler sakinleşmenize yardımcı oluyor öte yandan düzenli bir şekilde içildiğinde kandaki şeker ve kolesterol seviyesini dengeliyor.

FENOMEN GÖZDESİ
Sosyal medyada yeniden gündeme gelen bu yöntemi uyguladığını söyleyen fenomenlerin sayısı günden güne artıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.