Evlenecek çiftler dikkat 'O destek 2 katına çıkarıldı

Evlenecek çiftler dikkat 'O destek 2 katına çıkarıldı
Yeni evlendirecek çiftleri ilgilendiren yeni karar İBB'den geldi. Bu göre evlilik öncesinde verilen hibe desteği artırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evlenecek ve ekonomik zorluk yaşayan çiftlere verilen hibenin artırıldığını duyurdu.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "KREDİ değil HİBE. Ekonomi kötüye gittikçe her alandaki sosyal desteğimizi artırıyoruz. Yeni evlenecek ve ekonomik zorluk yaşayan çiftlere evlilik desteğini 15 bin TL’ye çıkardık" dedi.

ekran-goruntusu-2024-02-16-101849.png

14 Nisan 2023 tarihinden itibaren uygulamaya konulan “Evlilik Desteği” ile bugüne kadar 8 bin 682 çifte ulaşıldığı belirtildi.

BAŞVURU NEREDEN YAPILIR?

Evlilik desteği için başvurular, Alo 153 Çözüm Merkezi, İstanbul Senin Uygulaması veya Sosyal ve Ekonomik Destek Online Başvuru (sosyalyardim.ibb.gov.tr) kanalları üzerinden yapılabiliyor.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN ŞARTLAR ŞU ŞEKİLDE:

TC vatandaşı olmak

İstanbul’da ikamet etmek

Çiftlerin her birinin 18 yaş üstü olması

Medeni durumun “evli” ibaresi haricinde olması

Birden fazla evlilik yardımı başvurusunun bulunmaması

Nikâh tarihinin başvuru tarihinden itibaren en fazla 90 gün sonra olması

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Müracaat sahiplerinin gelir durumu dikkate alınarak başvuruları değerlendiriliyor. Başvuru sahibinin kadın ya da erkek olmasına bakılmaksızın nakit destek kadına veriliyor. Başvuru sırasında eş adaylarından yalnızca birinin ikametinin İstanbul’da olması yeterli. Başvuru sahibi olarak kabul edilen kişinin ikametinin İstanbul’da olması gerekmektedir.

Başvuruda bulunan kişilerin sosyal destek ihtiyacı evrak kontrolü ile sağlanıyor. Nakit destek, evliliğin resmi olarak gerçekleştirilmesinin ardından kadının banka hesabına yatırılıyor. Evlilik gerçekleştikten sonra her iki kişinin de ikametinin İstanbul’da olması şartı aranmıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.