Ev hanımlarına gün doğdu 'Emeklilik torba yasaya girdi'

Ev hanımlarına gün doğdu  'Emeklilik torba yasaya girdi'
Meclise sunulan torba yasa kapsamında ev hanımlarının yüzünü güldürecek maddeler dikkat çekiyor. Ev hanımlarına emeklilik hakkı mı geliyor?

Ekonomiyi önemli şekilde etkileyeceği öngörülen 80 maddelik torba yasa meclise sunuldu. Herkesin günlerdir konuştuğu ve meclisten geçip geçmeyeceğinin merak konusu olduğu torba yasa ile ilgili detaylar şekillendi. Torba yasada ev hanımlarına emeklilik konusu da gündemde.

emekli-kadn.jpg

Meclisten geçmesi beklenen torba yasa kapsamında yer alan konulardan biri ev hanımlarına emeklilik planı oldu. Birçok ev hanımı “acaba emekli olabilecek miyim?” sorusunun cevabını arıyor. Peki, torba yasada ev hanımlarının emekli olması ile ilgili hangi bilgiler yer alıyor? Ev hanımlarına emeklilik şartları neler?

para-kadin.jpg

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK DETAYLARI NASIL OLACAK?

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıyla birlikte devreye alınması planlanan ev hanımlarına emeklilik desteği, sigorta primlerinin üçte birini oluşturacak şekilde düzenlendi. Yasa meclisten geçerse sigorta primlerinin üçte birini her ay devlet karşılayacak.

para.jpg

Asgari ücret üzerinden değerlendirildiğinde bu tutarın aylık 1430 lirayı bulacağı hesaplanıyor. Ev hanımları bunun sonucunda daha az prim ödemesi yapıp erken emekli olabilme şansını elde ediyor.

EV HANIMLARI EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER?

Sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarının yararlanabileceği sigorta sistemiyle birlikte ev hanımları, sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip olabilecekler.

emekli2.jpg

Torba yasaya göre ikinci bir adım olarak çocuk sayısına göre kadınların erken emeklilik fırsatı yakalaması da planlar arasında.

Henüz meclisten geçmeyen ancak meclisten geçtiğinde ekonomiyle ilgili pek çok önemli düzenleme getireceği öngörülen torba yasa, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.