Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

En iyi Türk dizileri

Herkese merhaba çevrimiçi içerik izleme platformları ülkemizde hizmet verirken sadece yabancı yapımlar değil yerli Türk yapımlarına da et attı. Bu yerli yapımlar zamanla sosyal medyada da çok konuşuldu. Netflix’te en iyi Türk yapımlarını sizler için derledim.

Aşk 101: Öğretmenlerinin bir basketbol koçuna âşık olmasını sağlamaya çalışan dört isyankâr ve bir örnek öğrenci, birlikte arkadaşlığı, aşkı ve kendileri olma cesaretini öğrenir.

Aşk 101 2 sezon 16 bölümden oluşuyor.

Kulüp: 1950'li yıllarda İstanbul'da Beyoğlu civarında Seferad Yahudisi Matilda ve kızı Raşel'in hayatı çevresinde gelişen olaylara odaklanır.

Matilda sorunlu geçmişi yüzünden yetiştiremediği asi kızıyla yeniden bağ kurmak için bir gece kulübünde çalışmaya başlar.

Terzi: Ünlü terzi Peyami, en iyi dostunun müstakbel eşi için gelinlik dikmektedir. Ama hiç görmediği bu kız beklenmedik şekilde hayatına girince, Peyami'nin sırlarına bir yenisi eklenir.

Sıcak Kafa: İletişim yoluyla yayılan bir salgının pençesindeki distopik bir dünyada, hastalığa bağışıklık kazanmış olan dil bilimci Murat Siyavuş acımasız bir kurumun hedefi hâline gelir.

Kuş Uçuşu: Farklı hayat biçimlerine sahip olan X kuşağı ile Z kuşağının çarpışmasını konu ediyor. Bakış açıları, yaklaşımlar ve hedefe giden yolda yürüme biçimleri X kuşağına göre artık bambaşkadır.

Kuş Uçuşu 2 sezondan oluşuyor.

Zeytin Ağacı: Üç kız arkadaştan birinin hastalığının nüksetmesi sonucu, yeni bir tedavi yöntemi denemek istemesi ve Ayvalık'a giderek tedavi olmaya başlamasıyla, bu üç arkadaşın değişen yaşamları anlatılmaktadır.

Bir Başkadır: İstanbul'da yaşayan, birbirlerinden tamamen farklı sosyo-kültürel geçmişlerden gelmiş bir grup insanın bir şekilde bir araya gelmesi ve hayat hikayelerini paylaşması sonucu ortaya çıkan çeşitli renkler… Kimisi şans eseri birbirini tanırken kimisinin ise buna zorlanması gözler önüne seriliyor.

Atiye: İstanbul'da bir ressam, çıktığı kişisel yolculukta Anadolu'daki arkeolojik bir alana dair evrensel sırları ve bu alanın kendi geçmişiyle ilişkisini ortaya çıkarır.

Şahmaran: Öğretim görevlisi olarak Adana'ya giden Şahsu, yıllar önce annesini terk eden büyükbabası ile yüzleşme kararı alır. Bu yolculukta kendisini Şahmaran'ın soyundan gelen ve ismi Mar olan sıra dışı ve gizemli bir topluluk ortasında bulur.

Bu senenin en çok konuşulan Türk yapımları bunlardı. Kuş Uçuşu’nun yeni sezonu geleceği iddiaları henüz kesin olmasa da Şahmaran dizisinin yeni sezonu 2024 yılında Netflix’te yayınlanacak. İzleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler, hoşça kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları