Emekli ve asgari ücretli bu bedeli ödeyecek 'Uzman isim kötü haberi açıkladı'

Emekli ve asgari ücretli bu bedeli ödeyecek 'Uzman isim kötü haberi açıkladı'
Ünlü ekonomist emekli ve asgari ücretlinin bu bedeli ödeceğinin altını çizdi.

Ünlü ekonomist Soner Gökten, ekonomik anlamda geçmişte yapılan hataların bedelini asgari ücretli ve emekliden çıkarıldığının altını çizdi.

Milyonlarca emekli ve asgari ücretli enflasyon karşısında ayakta durmaya çalışıyor. Yüzde 64 seviyelerine kadar dayanan rakamlar vatandaşın cebindeki parayı eritiyor. Ocak ayında yapılan yüzde 49,25 zam asgari ücretlinin parasını 17 bin 2 TL’ye getirirken, bu rakam emekli aylıklarında en düşük maaşı 10 bin TL yaptı.

emekli-41241.jpg

YEREL SEÇİMDE GÜNDEME GELDİ

Emekliler en düşük maaşlarının açlık sınırının altında 10 bin TL olmasına isyan gösterirken, asgari ücretliler ise enflasyon oranında ücretlerinin kayıplara karıştığını belirtiyor. Her iki tarafta bu duruma yerel seçim öncesinde gündeme getirdi.

EKSTRA ZAM YOK

Ancak asgari ücrete bir ara zam gelmeyeceği ve emeklilere de enflasyon oranı dışında ekstra bir düzenlemenin olmayacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. Bu gelişmenin ardından emekliler ise isyanlarını sosyal medya hesaplarından gösterdi.

emekli-2124.jpg

KASADA PARA YOK MU?

Emekliye ekstra bir ücretin çıkmaması ve asgari ücrete ara zammın olmaması pek çok uzman isminde tepkisini çekiyor. Temel sebep olarak ise Merkez Bankası’nın 2023 yılında 818,2 milyar TL zarar açıklaması, EYT ile emeklilerin sayısının fazla olması ve kasada bir paranın olmadığı aktarılıyor.

GÖKTEN: MAALESEF BEDELİNİ ÖDÜYORUZ

Ünlü ekonomist Soner Gökten, ise geçmişte yapılan hataların bunun ana sebebi olduğu belirtirken, “Geçmişte yaptıklarımızın bedelini maalesef ödüyoruz. Bunu sadece emekli Asgari ücretli mi ödeyecek? Başkaları da ödemek zorunda mı? Kesinlikle ödemek zorunda…” dedi.

Emekli ve asgari ücretli ise tepkilerini Temmuz ayına kadar göstereceğe bekleniyor. İktidarın ise son anda bir karar alır mı? Pek bilinmiyor. Ancak kesin olan şu an için iktidar tarafından gündemde olmadığı...

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.