Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? Dört gözle beklenen açıklama Bakan Bayraktar’dan geldi

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? Dört gözle beklenen açıklama Bakan Bayraktar’dan geldi
Seçimlerin ardından vatandaş doğal gaza ve elektriğe zam yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. Konuyla ilgili açıklama Bakan Bayraktar’dan geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar katıldığı bir TV yayınında merak edilen soruları yanıtladı. Elektrik ve doğal gaz zammından çekinen vatandaş için detaylı açıklamalarda bulunan Bayraktar, aynı zamanda doğal gaz desteği konusuna da değindi.

ZAM KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Bakan Alparslan Bayraktar, katıldığı yayında gündem üzerinden konuşmalar yaptı. Doğal gaz ve elektrik zammının olup olmayacağına dair açıklamaları ise dikkat çekti.

aa1mhxff.jpg

Bakan Bayraktar, seçim sonrasında Nisan ayı için de herhangi bir doğal gaz ve elektrik zammının yapılmadığının altını çizerek Mayıs ayında da zam olmayacağını açıklayarak vatandaşın içine su serpti. Öte yandan doğal gaz desteği açıklaması da yaptı.

Bakan Bayraktar, sosyal açıdan desteklenmesi gereken gelir düzeyi düşük vatandaşların desteklenmesine devam edileceğinin sinyallerini verdi. Tüm kesimlerin desteklenmesinin doğru olmayabileceğini vurgulayan Bayraktar, maliyetleri karşılamalarının gerekeceğini de ifade etti ve “İmkanlarımız dahilinde yapılabilecek ne varsa onları yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

thumbs-b-c-ae8d4a4ebbba29414f78845a82cbf071.jpg

“MAYISTA ZAM BEKLENTİSİ GÖZÜKMÜYOR”

Bakan Bayraktar, vatandaşın doğal gaz ve elektrik zammının olup olmayacağı merakının üzerine de açıklamalarını yaptı. Mayıs ayı ile ilgili zam beklentilerinin bulunmadığını söyleyen Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

“87-88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğalgazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Biz yaşanan seçim süreçlerini geçirdik buna rağmen nisanda zam yapılmadı. Mayısta da zam beklentisi gözükmüyor. Ama gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.