Emekli promosyon başvurusu nasıl yapılır? İşte bütün ayrıntılar

Emekli promosyon başvurusu nasıl yapılır? İşte bütün ayrıntılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere maaş promosyonu müjdesi verdi. Buna göre kamu bankaları aracılığıyla emekli maaşı alanlara 8 ile 12 bin lira arasında maaşına göre promosyon ödemesi yapılacak. Peki Promosyon miktarı neye göre belirlenecek? Emekliler bu promosyonlardan nasıl faydalanacak? İşte detaylar…

Cumhur Başkanı Erdoğan'ın bugün emeklilere maaş promosyonu hakkında verdiği müjdenin emeklileri bir nebze olsun rahatlatacağı tahmin ediliyor. Peki bu promosyonlardan kim, nasıl faydalanacak? İşte detaylar...

Daha önceden emeklilere, kamu bankaları 3 bin TL ile 10 bin TL arasında maaş promosyonu veriyordu. 3 yıl boyunca geçerli olacak olan bu promosyondan faydalanabilmek için yeniden başvuru yapılması gerekmekte.

EMEKLİ PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Promosyondan 3 yıl içinde yararlanan emekli, promosyonunun kalan kısmını iade ettikten sonra yeni promosyonunu talep etmelidir.

Emekliler promosyonu almak için ilgili kamu bankasıyla bir anlaşma yapıp 3 yıl boyunca maaşlarını oradan alacağını ibraz etmesi gerekmekte.

Emekliler promosyon başvuru işlemlerini internet ya da mobil bankacılık üzerinden de bankaya gitmeden halledebilirler.

PROMOSYON MİKTARI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Emeklilere en düşük emekli maaşından başlayarak verilecek olan promosyon miktarı yeniden belirlenecek.

Buna göre en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL maaş alan emeklinin 8 bin TL promosyon alacak. Emekli maaşı belli bir seviyenin üzerinde olan kamu bankasından maaş alan emeklilere ise 12 bin TL promosyon verilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.