Altın fiyatları nereye gider Dolar nerede durur Ünlü ekonomist bombayı patlattı

Altın fiyatları nereye gider Dolar nerede durur Ünlü ekonomist bombayı patlattı
Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararının ardından gözler altın ve dolar fiyatlarına çevrildi. Peki alın Dolar ve Euro nereye gidecek. Ünlü ekonomist Remzi Özdemir rakam vererek tek tek açıkladı.

Remzi Özdemir 'Dolar düşecek mi?' başlığı ile verdiği yazısında Merkez Bankası kararı sonranda piyasalarda yaşanacakları açıkladı.

Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının ardından, gözler döviz ve altının durumuna çevrildi. Ünlü ekonomist Remzi Özdemir, Merkez Bankası'nın kararını irdelediği yazısında piyasalarda Dolar Euro altın ve borsanın gideceği yönü de anlattı.

Remzi Özdemir Merkez Bankası'nın beklenmeyen bir kararla faizleri 500 baz puan artırdığını belirterek bu karar sonrası Dolar altın konut ve borsa ne olacak? sorusuna yanıt verdi.

Merkez Bankası'nın bu yönde bir karar vermesini kimsenin beklemediğini belirten Özdemir seçim öncesi Saray’ın böyle bir faiz artışa izin vermeyeceği yönünde beklenti hakim olduğunu hatırlattı.

dolarlar.jpg

DOLAR EURO NEREYE GİDER?

Merkez Bankası kararının ardından seçimden sonra yapılacağı iddia etilen devalüasyon beklentisi tamamen rafa kalktığını söyleyen Remzi Özdemir, "Faizleri gözünü kırpmadan 50 puana çeken MB bundan sonra dövizde sert harekete asla izin vermeyecektir." diyerek beklenti anketinde olduğunu gibi yıl sonu hedefi olan 40 lira civarından bir kur olacağını söyledi. Düşüş mümkün mü? diye soran Özdemir bu soruya yanıt olarak "Kesinlikle hayır! Çünkü 70 milyar eksi bir kasa var ve en az 100 milyar dolara ihtiyaç var. Bu nedenle Merkez Bankası alıcı olacak rezerv güçlendirecektir. Bu da dövizdeki düşüşe engel olacak. Kontrollü enflasyonun bir tık altında yükseliş devam edecek." dedi.

altinlar.jpg

ALTIN FİYATLARI NEREYE GİDER?

Altında yükselişin uluslararası nedenlerle yükselişine devam edeceğini belirten Özdemir, "Çünkü Amerikan Merkez Bankası FED bu yıl faiz indirimine gidecek bu da altının onsunun 2 bin 500 doların üstüne çıkmasına neden olacak." diye yazdı.

KONUT FİYATLARI NE OLUR?

Konut almayı düşünenlere 2024 yılında konut alımı yapmayı unutmalarını söyleyen Özdelir "Bu faizle kimse konut alamaz. Şubat ayında reel olarak düşen konut fiyatları nominal olarak da düşecektir." değerlendirmesini yaptı.

konut.jpg

BORSA'DA DURUM NE OLUR?

Faizin borsanın en büyük düşmanı olduğunu vurgulayan Özdemir "Son karardan sonra borsanın yükselmesinin tek nedeni rasyonel kararlar alınmış olmasındandır. Yüksek faiz borsayı bir süre sonra olumsuz etkileyecektir." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.