Elon Musk’ın paylaşımı başına bela oldu 'Dünya devleri reklamları tek tek durdurdu'

Elon Musk’ın paylaşımı başına bela oldu 'Dünya devleri reklamları tek tek durdurdu'
Elon Musk’ın antisemitist bir komple teoriyi destekler nitelikteki bir tweeti başına bela oldu. Dünya devleri tek tek reklamlarını geri çekiyor.

Sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk’ın Yahudiler ile ilgili atılan bir tweete verdiği yanıt olay oldu.

Bir başkasının yaptığı paylaşımda Yahudileri beyazlardan nefret etmekle suçlayan bir kullanıcıya verdiği “Asıl gerçeği söyledin” diye cevap vermesi bazı kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Teknoloji şirketi IBM, eski adıyla Twitter olan X sosyal medya platformuna, Naziler’i öven içeriklerin yanında çıktığı gerekçesiyle reklam vermeyi durdurdu. IBM yaptığı açıklamada, nefret söylemi barındıran içerikler konusunda şirket olarak sıfır tolerans gösterdiklerini belirtti, “Bu kabul edilemez durumu soruşturana kadar X’teki tüm reklamları askıya aldık” dedi.

elon-musk-1.webp

Axios haber sitesi Apple’ın da X’teki reklamlarını askıya aldığını bildirdi. Apple’dan konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmezken ismi açıklanmayan bir kaynak, Apple’ın, geçen yıl 180 milyon dolar harcama yaptığı X platformundaki reklamları askıya aldığını söyledi.

Disney, eğlence ve film dağıtım şirketi Lionsgate gibi X'e yapılan harcamaları duraklattığını söyledi

Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu da, X ve diğer sosyal medya platformundaki reklam faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Elon Musk sosyal medya platformu X’te antisemitist paylaşımları tolere ettiği gerekçesiyle eleştirilmiş, X’te paylaşılan içerikler İsrail ve Hamas çatışmasının başlamasından bu yana daha ayrıntılı şekilde mercek altına alınmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.