Elinde çeyrek ve gram altın bulunanlar bunu yapmazsa zarar edecek 'Ünlü ekonomist makas açılıyor diyerek uyardı'

Elinde çeyrek ve gram altın bulunanlar bunu yapmazsa zarar edecek 'Ünlü ekonomist makas açılıyor diyerek uyardı'
Ekonomist Mustafa Aşkın, gram ve çeyrek altına yatırım yapan vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulunarak uyardı.

Altın fiyatlarında yaşanan artışın ardından ekonomist Mustafa Aşkın, altına yatırım yapacak vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Altın fiyatlarındaki yükselmesi ile makas farkının açıldığını belirten Aşkın, vatandaşların bu durumdan korunmak için altın fonlarını tercih edebileceklerini açıkladı. Gram altın 2 bin 700 - 2 bin 800 lira civarını göreceği yönündeki beklentisini koruduğunu belirten Aşkın, Fed'den gelen açıklamaların sonbaharda bir faiz indirimine gidileceği tahminini güçlendirdiğinin altını çizdi.

altin-aa-1553624.jpg

Bu gelişmenin altın fiyatlarında yükselişe neden olacağına dikkat çeken Aşkın, yaz aylarıyla birlikte ons altının 2 bin 250 ve 2 bin 300 dolar seviyelerini görebileceğini belirtti. Aşkın ons altında yaşanan artış ile gram altın fiyatlarının da artacağını yineledi.

ELİNDE FİZİKİ ALTIN OLANLAR DİKKAT!

Ekonomist Mustafa Aşkın, fiziki altında makas farkının açıldığını belirterek yatırımcılara çarpıcı uyarılarda bulundu. Aşkın, kayıp yaşaman istemeyen yatırımcıların altın fonlarını değerlendirebileceğini açıkladı.

Yabancı yatırımcıların şu an için kısa vadeli işlemler yaptığına dikkat çeken Aşkın, yabancı yatırımcıların orta ve uzun vadeli yatırım yapmak için Türkiye'nin risk priminin biraz daha düşmesini beklediğini belirtti.

borsa-istanbul-1477319-6.jpg

Yılın ikinci döneminden itibaren yabancı girişinin hızlanabileceğine dikkat çeken Aşkın, "Enflasyonda yavaş yavaş makul seviyelere gerilerse ve not artışları da gelirse yabancı girişindeki hız ivmelenir" ifadelerini kullandı.

Borsada seçim sonrası olumlu bir hava eseceğini belirten Aşkın "Borsa, seçime kadar 8 bin 800 ve 9 bin 150 puan aralığında dalgalanacak gibi görünüyor." Dedi.

MERKEZ BANKASI DOĞRU OLANI YAPTI

Merkez Bankası’nın 500 baz puan faiz arttırımı karına ilşikin değerlendirmelerde buşunan Aşkın "Merkez Bankası yapılması gerekeni yaptı" dedi.

thumbs-b-c-c51f782b619e417c3139de07e0908356.jpg

Merkez Bankası’nın kararı ile birlikte TL’nin değerleneceğinin altını çizen Aşkın, yatırımcıların mevduat ve bonoya yönelebileceğini belirterek "Faizlerin artması büyüme ve istihdama olumsuz yansıyabilir ama hiçbir ilacın yan etkisi olmadan kullanılması mümkün değil. Enflasyonu önlemek istiyorsak sıkı para politikasına ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.