Ekonomi evden siparişe yansıdı ‘O yiyecek popüler oldu’ Yemek Sepeti 2023 verilerini açıkladı

Ekonomi evden siparişe yansıdı ‘O yiyecek popüler oldu’ Yemek Sepeti 2023 verilerini açıkladı
Yemeksepeti, 2023’ün yeme içme trendlerini istatistiksel olarak paylaştı. En çok sipariş edilen yemek ekonominin gidişatını yansıttı.

Ülke genelinde evden en çok sipariş edilen yiyeceklerin listesini paylaşan Yemeksepeti, bütçelerin çoğunlukla bir yemeğe yöneldiğini gözler önüne serdi. Aynı zamanda sağlıklı yemekler tercihinde de benzer yiyecek ön plana çıktı.

Tüm siparişler akşam saatlerinde yoğunlaştı. Akşamüstü 17:00 ile 20:00 arası en yoğun saatler olarak değerlendirilirken, en çok saat 18.00’da sipariş verildi. Bu da kullanıcıların akşam yemeği öncesi siparişi daha yoğun gerçekleştirdiğini gösterdi. Peki, ülke genelinde en çok hangi yemek sipariş edildi?

siparis4.jpg

LAHMACUNUN TAHTINI SALLADI

Türkiye’de evden siparişin yıldızı, en çok sipariş verilen yemek 2023 yılında tavuk döner oldu. Bu durum, bütçelerin ekonomiden nasıl etkilendiğini de göstermiş oldu. En ekonomik sokak lezzetlerinden biri olan tavuk döner, geçen yıl ikinci sırada yer alırken bu yıl listede başı çekti.

En çok sipariş edilen yemeklerde ikinci sırayı hamburger alırken, bir önceki yılın birinciliğini kazanan lahmacun üçüncü sıraya geriledi.

Dördüncü sırayı en sevilen fast food yiyeceklerinden pizza aldı, çiğ köfte pizzayı izleyerek beşinci sıraya yerleşti.

1703753987-yemeksepeti-almanak-2.jpg

Yemeksepeti tarafından en çok sipariş edilen yemekler listesi ilk 10’u şu şekilde sıralandı:

1. Tavuk Döner

2. Burger

3. Lahmacun

4. Pizza

5. Çiğ Köfte

6. Tost

7. Adana Kebap

8. Tavuk Tantuni

9. Mercimek Çorbası

10. Kuşbaşılı Kaşarlı Pide

TEK SEFERDE SİPARİŞTE DEV REKOR KIRILDI

Toplu siparişlerde duyanları şaşkına çevirecek yepyeni bir sipariş rekor kırdı. Tek seferde tam 1024 adet kova tavuk kızartması(Kafana Göre Kova) siparişi ve 303 adet kaşarlı börek siparişi, geçen yılın tek seferde 300 midye ve 150 lahmacun siparişini solladı.

1703753973-yemeksepeti-almanak-6.jpg

Ayrıca sağlıklı beslenenlerin tercihi de 2023 yılında tavuktan yana oldu. Yemeksepeti üzerinden eve veya iş yerlerine sipariş edilen salataların tavuklusu tercih edildi.

siparis3.jpg

Verilere göre en yüksek tutara sahip sipariş 26 bin 98 TL olarak kaydedildi. İkinci sırada 15 bin 120 TL’lik sipariş ve üçüncü sırada 12 bin 600 TL sepet tutarı kaydedildi. Geçen yıl 2022’de en yüksek sipariş tutarı 7 bin 464 TL olurken, özel siparişler ve etkinlik siparişlerinde yüksek talebe cevap verildiği çıkarımı yapıldı.

KAHVE SEVERLER LATTEYİ SEÇTİ

Yemeksepeti Market verilerine göre ülkedeki vatandaşların kahve tercihleri de ortaya çıktı. En popüler kahve Latte olurken, onu Americano ve Mocha takip etti. Türk damak zevkinde kahve tercihinin farklılaştığını gösteren Flat White ve Caramel Macchiato da ilk beşte yer aldı.

siparis1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.