E-Devlet'te görünen maaş doğru mu Uzman isimden milyonlarca emekliye uyarı

E-Devlet'te görünen maaş doğru mu Uzman isimden milyonlarca emekliye uyarı
Emekli maaşlarına gelen zammın ardından milyonlarca vatandaş e-Devlet üzerinden doğrulaya gitti.

Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşını duyurdu. Yapılan zam enflasyon farkına göre, yüzde 37,56 oldu. Ardından açıklanan yüzde 5'lik zamla bu oran yüzde 42,56'a yükseldi.

Zamlı emekli maaşlarının ardından milyonlarca vatandaş maaşlarını doğrulatmak adına e-Devlet sistemine gitti. Hatta akabinde sistem üzerinde yoğunluk oluştu. En düşük emekli maaşı açıklanan zamla 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseldi.

EMEKLİ MAAŞLARI DOĞRU MU?

Konuya dair Dr. Öğretim Üyesi Okan Güray Bülbül hem merak edilenleri yanıtladı hem de milyonlarca vatandaşa uyarı da bulundu.

Bülbül, e-Devlet sisteminden maaşını inceleyen, Aylık Bilgisi ekranından yüzde 37,56'lık zamlı halini görecekler. Bülbül, bu kısımda yazan rakamın 10 bin liranın altında olsa dahi ek ödeme sonrasında kök ücretle beraber 10 bin liraya yuvarlanacağını belirtti.

EK ZAM EKLENECEK

Örnek olarak Bülbül, "e-Devlet sistemine giren bir emekli 13 bin 43 lira maaşı, 521 lira ek ödemesiyle toplam 13 bin 564 lira alıyor. Fakat bu kısımda görülen rakam yüzde 37,56 oranında zam yapılmış rakamlar. Belirtilen rakamın üzerine yüzde 5 ek zamlı maaş da eklenecek ve ek zamlı maaş ortaya çıkacak." ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.