SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı 'Milyonlarca emekli SGK'dan emekli maaşını alamayacak'

SGK Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı 'Milyonlarca emekli SGK'dan emekli maaşını alamayacak'
SGK’dan emeklilere büyük şok! SGK Uzmanı Özgür Erdursun, SGK'nın bazı emeklilere emekli maaşı ödememe kararı aldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün 2024 yılı en düşük emekli maaşının 10 bin TL olacağını açıkladı. Erdoğan, bu konudaki düzenlemeyi en kısa sürede Meclis’ten geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Erdoğan memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zamlar arasındaki farklılığın rahatsızlık yarattığını, bu yüzden SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam yapılacağını da duyurdu. Böylece bu iki grubun emekli aylığı zammı yüzde 42,6 oldu.

SGK MAAŞ ÖDEMEME KARARI ALDI

0x0-zamli-emekli-maasi-ne-zaman-yatar-2023-temmuz-emekli-zammi-belli-oldu-ssk-bag-kur-zamli-emekli-maaslari-odeme-1688758977313.jpg

Milyonlarca emekli ocak ayında yapılan zam sonrasında hayal kırıklığına uğradı. Umduğunu bulamayan emekliye bir darbe de SGK’dan geldi. SGK, bazı emeklilere emekli maaşı ödememe kararı aldı. Kötü haberi öğrenen emekliler neye uğradığını şaşırdı. Türkiye'de emeklilik sistemi ile ilgili tartışmalara bir yenisi daha yaşandı.

DOSYALARDA SORUN ÇIKTI

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusundaki uzun süreli çabaların ardından, 2023 yılında çıkarılan yeni yasa ile 2 milyon 250 bin kişi emeklilik haklarına kısmen kavuştular. Ancak, bu süreçte başvuruda bulunan birçok kişi hala olumlu bir sonuç alamamış durumda. Yasanın çıkmasının ardından emeklilik hakkı elde eden milyonlarca vatandaşın, dosyalarda yaşanan sorunlar nedeniyle ciddi maddi kayıplarla karşı karşıya olduğu görülüyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, ortaya çıkan mağduriyetin detaylarına dikkat çekti.

O KİŞİLERİN BAŞVURULARI GEÇERSİZ SAYILACAK

0x0-aile-destek-odemeleri-nisan-ayi-ne-zaman-yatacak-2023-nisan-aile-destek-programi-odemeleri-yatti-mi-neden-yatm-1680977343168.jpg

Erdursun, dosyalardaki sorunların çözülüp çözülmediğinin dahi belirsiz olduğunu ifade ederek, dosyalardaki küçük bir sorunun emekli maaşını almak için beklenen süreci aksatabileceğine işaret etti. SGK Uzmanı, emeklilik başvuru sisteminin nasıl işlediğini açıklayarak, başvuru yapanların maaşlarının başvuru yapılan aydan sonraki ilk ayın 1. gününden itibaren hesaplanacağını belirtti. Bu durumda dosyasında eksiklik bulunan başvuru sahiplerinin başvurularının geçerli sayılmayacağını vurgulayan Erdursun, bu gibi durumlarda eksiklikleri giderdikten sonra tekrar başvuru yapılması gerektiğini ifade etti.

6 AY EMEKLİ MAAŞI ALAMAYACAK

Erdursun, birçok EYT'li vatandaşın dosyalarının uzun süre değerlendirilmediği ve gerekli bilgilerin yeterince verilmediği için tekrar başvuru yapmak zorunda kalacaklarını belirterek, başvurusunu yapan ancak dosyasında eksiklik bulunan kişilerin yeniden başvuru yapması gerektiğini söyledi. Erdursun, “Bu süre zarfında ise biriken 6 aylık emekli maaşını alamamış olacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.