TÜRK-İŞ'ten ek zam talebi ' Çeyrek asırdır görmediğimiz bir sıkıntı söz konusu'

TÜRK-İŞ'ten ek zam talebi ' Çeyrek asırdır görmediğimiz bir sıkıntı söz konusu'
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), sözleşme taleplerini ve refah payı taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletti.

Bakan Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu’nda yer alan sendika genel başkanlarını makamında ağırladı. Basına kapalı olarak gerçekleştiren ve 2 saat süren toplantı sonrasında, Atalay, bakanlık önünde açıklamalarda bulundu.

Ergün Atalay, 2023-2024 dönemindeki 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının tespit edildiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nü mayıs ayında imzaladıklarını ifade etti.

Atalay sözleşme akabinde en düşük kamu işçisinin maaşlarının 15 bin liraya çıkarıldığını, 2023'ün ilk altı ayında refah payı dahil ücretlere yüzde 45, ikinci altı ayında yüzde 15 artış yapıldığını dile getirdi.

Ergün Atalay konuşmasının devamında; "O dönem güzel bir kamu sözleşmesi imzaladık ama aradan geçen süredeki enflasyondan kaynaklı sıkıntının bedelini ödüyoruz." ifadelerine yer vererek, "Geldiğimiz noktada ortada bir ücret dengesizliği var. Çeyrek asırdır görmediğimiz bir sıkıntı söz konusu." dedi.

aw122916-01.jpgBir elektrik işçisiyle teknisyen arasında yaklaşık 18 bin lira ücret farkı olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımız işveren sendikası TÜHİS ile geçen hafta ve bugün görüştü. Bu konu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili. Toplantıda arkadaşlarımızın tamamı görüşlerini paylaştı." diye konuştu.

"OCAK AYINA BAŞKA, MART AYINA BAŞKA ENFLASYON ÇIKIYOR"

Enflasyonun yüksek çıkmasından dolayı, "Sözleşmelerimiz ocak ayında başlayıp, şubat, mart, haziran, temmuz ve ağustos dönemlerinde başlayanlarla devam ediyor. Ocak ayına başka enflasyon oranı çıkıyor, şubat ayına başka, mart ayına başka bir enflasyon oranı çıkıyor" ifadelerine yer verdi.

Kamudaki ücret dengesizliğinin bir an evvel çözülmesi gerektiğini söyleyen Ergün Atalay, "Sayın Bakan, bu hafta işveren sendikası TÜHİS ile görüşeceğini, önümüzdeki hafta bununla ilgili bize bilgi vereceğini dile getirdi. Bundan önceki gayrı resmi toplantıydı. Bu akşam kamu koordinasyon kuruluyla resmi toplantı yapıldı. Ücretlerimiz öyle eridi ki." ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.