E- Devlet’e giren parayla çıkıyor ‘Binlerce liranız birikmiş olabilir’

E- Devlet’e giren parayla çıkıyor ‘Binlerce liranız birikmiş olabilir’
Adınıza e-Devlet üzerinden para birikmiş olabilir. Bir anca binlerce liranız olabilir.

E-Devlet’te yıllardır birikmiş binlerce liranız olabilir. Kısa bir işlem yaparak paranız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Eğitim, sağlık ya da sosyal güvenlik kurumu tarafından hesabınız aktarılmış ödeme olabilir. Bunu e-devlet üzerinden sorgulamak mümkün.

Milyonlarca vatandaşın bu ödemelerden haberi olmazken adınızı bir ödemenin olup olmadığını öğrenmek için E-Devlet üzerinden 'Şahıs Ödemeleri Sorgulama' seçeneğinden sonucu görüntüleyebilirsiniz.

thumbs-b-c-b9c465110912f05ded5b745e46861773.jpg

ÖDEMEYİ KOLAYCA ALABİLİRSİNİZ

Vatandaşların Sağlık, eğitim, vergi dairesi, sosyal güvenlik kurumu, askeriye, banka vs. birçok devlet kurumundan alacaklı olabilir. e-Devlet üzerinden yapılan bir kontrolle ödemeniz olup olmadığını görebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden yaptığınız sorgulama ile adınızı bir ödeme görünüyorsa bunu kolay bir şekilde hesabınıza aktarabilirsiniz.

Şahıs ödemesi gözüken vatandaşlar ödemeyi almak için kendinize ait bir banka hesabını tanımlayarak birikmiş paranızı alabilirsiniz. Banka hesabı bulunmayan vatandaşlar PTT üzerinden de kolay bir şekilde ödemesini temin edebilir.

e-devlet.png

PARA NE ZAMAN HESABA YATAR?

Rapor parası ve emzirme yardımı genellikle 15 gün içerisinde yatarken tıbbi malzeme, yol ödemesi, diş ödemeleri gibi ödemeler daha uzun sürüyor ve 2-3 ayı bulabiliyor.

653b6f4e4e3fe110c0cd9dd0.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.