Meteoroloji'den 10 il için sağanak alarmı 'Zorunda olmayan dışarıya adımını atmasın'

Meteoroloji'den 10 il için sağanak alarmı 'Zorunda olmayan dışarıya adımını atmasın'
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde parçalı ve yoğun bulutlu bir hava bekleniyor.

Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Akdeniz (Burdur hariç), İç Anadolu (Konya, Aksaray ve Karaman hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırklareli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışların görülmesi öngörülmektedir.

O BÖLGEYE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK GEİYOR !

Ayrıca, Marmara ile Kıyı Ege'de gök gürültülü sağanak yağışlar da yaşanabilir. Bu yağışların özellikle İstanbul, Balıkesir'in batı ilçeleri, Antalya'nın doğusu, Osmaniye çevreleri, Hatay'ın batı kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklenmektedir. Kuzey, İç ve doğu kesimlerde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi öngörülmektedir. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

sabah.jpg

RÜZGAR DA DURUM NE ?

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu bölgelerde artarak devam etmesiyle birlikte, ülke genelinde mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyretmesi öngörülmektedir. Rüzgarın genel olarak güneyli olacağı, güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, bazı bölgelerde orta kuvvette eseceği, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman da fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi beklenmektedir.

ogle-vakti.jpg

SEL, SU BASKINI, YILDIRIM...

İstanbul, Balıkesir'in batı ilçeleri, Antalya'nın doğusu, Osmaniye çevreleri, Hatay'ın batı kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Sivas çevrelerinde beklenen yoğun yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Aynı zamanda, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi beklenen rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

aksam.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.