Dünyaca ünlü otel iflas etti 500 çalışanı kara kara düşünüyor

Dünyaca ünlü otel iflas etti 500 çalışanı kara kara düşünüyor
Ekonomik kriz Almanya’da bulunan ünlü bir otel zincirini vurdu. Kriz nedeniyle iflas başvurusunda bulunuldu.

Sabah Gazetesi’nde Fatih Yılmaz’ın haberine göre; Almanya’daki ekonomik kriz nedeniyle şirketler tek tek iflas başvurusu yapıyor.

Son olarak Arcona Hotels & Resorts isimli otel zinciri ekonomik kriz sebebiyle iflas başvurusunda bulundu.

Şirket, iflasın sebeplerini açıkladı. Pandemi döneminde şirkette başlayan mali sıkıntılar ilk iflas çatırtısını ateşledi. Bu nedenden misafir sayısındaki düşüşü, şirketin hızlı büyümesi ve yatırım kararları şirketi zor duruma getirdi.

manset-3154.jpg

Ukrayna’daki savaş, enerji arzındaki darboğazlar ve yüksek enflasyon gibi dış etkenler de iflas başvurusundaki diğer etmenler oldu.

Şirketi bir bütün olarak korumak ve geleceğe yönelik olarak yeniden konumlandırmak amacıyla şirket iflasa gittiği de belirtildi.

Şirketin avukatı Ulrike Hoge-Peters, geçici yönetici olarak şirketin yeniden yapılandırılması için bir plan hazırlayarak şirketin Almanya dışındaki otellerinin iflastan etkilenmeyeceği duyurdu.

Arcona Hotels & Resorts, 2008 yılında hizmete başladı. Şirketin Almanya’da 15, Avusturya ve İspanya’da ise 2 oteli mevcut. Şirketin toplam 500 çalışana iş olanağı sağlıyor. Çalışanların maaşları, Ocak ayı sonuna kadar iflas kaybı tazminatı ile korundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.