Dolar yatırımı yapanlar yandı! Uzman isim felaketi açıkladı

Dolar yatırımı yapanlar yandı! Uzman isim felaketi açıkladı
Ünlü ekonomist, dolar yatırımcılarına kritik uyarılarda bulundu.

Pek çok yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise dolar oldu. Ancak dolar tarafında son bir ayda sabit kalması, yatırımcıları tedirgin etti. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut ise dolar yatırımcılarına kritik uyarılarda bulundu.

DOLAR NE KAZANDIRDI NE KAYBETTİRDİ

Merkez Bankası’nın politika faizlerine geçtiğimiz ay yaptığı 500 puan artırımı ardında piyasalarda düşüş yaşandı. Faizin yüzde 50 seviyesine gelmesi mevduat yatırımcılarını kazandırırken, dolar yatırımcılarını ise son bir ayda ne kazandırdı ne de kaybettirdi.

dolar-tl.webp

BORSA REKOR KIRDI

Dolar son olarak 32,4 seviyesinde işlem görüyor. Geçtiğimiz ayda ise dolar 32,4 seviyesinde seyrediyordu. Politika faizleri ise yüzde 60 seviyelerine kadar geldi. Borsa İstanbul’da 10 bin seviyesini aşarak rekor tazelemişti.

ZELYUT: 50 İLA 60 OLMAYACAK

Peki gelecekte hangi yatırım aracı kazandıracak. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar yatırımcılarına uyarı yaparken borsa ve faiz yatırımcılarına tavsiye verdi. Zelyut, “Önümüzdeki dönemde 72 ila 73 enflasyon olduğu zaman Merkez Bankası'nın bir faiz artırımı daha yapacağını değerlendiriyorum. Borsa ve mevduat faizlerini değerlendirin” dedi.

dolar-tl-21.webp

Dolar için ise rekor seviyeye gelip sonra sabit kalacağını belirten Zelyut, “Yıl sonu 40 41 lira bir dolar diyeceğiz. 50 veya 60 dolar olmayacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.