Tuna Kaya: Elinizdeki parayı 10’a katlayacak

Tuna Kaya: Elinizdeki parayı 10’a katlayacak
Tuna Kaya, o yatırım aracını işaret ederek büyük rekor kıracağını söyledi.

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, o yatırım aracını işaret ederek büyük rekor kıracağını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise kripto paralar oldu. Bitcoin üzerinde yaşanan sert yükseliş ise dikkat çekiyor.

ETF ONAYLANDI REKOR KIRDI

ABD sermaye piyasaları otoritesi SEC’ten Spot Bitcoin ETF’lerine onay vermesinin ardından 3 ayda bitcoin 74 bin dolar seviyesine gelerek 2019 yılındaki 69 bin dolar rekorunu kırdı. Ancak son zamanlarda bitcoin sert bir düşüş yaşadı. 59 bin dolar seviyesine kadar bitcoin geriledi.

2286208-620x349.jpg

HALVİNG BAŞLADI

Bitcoin ağında madencilere verilen blok ödülünün her 210 bin blokta bir yarıya düşürülmesine halving denir. Bu süreç ise yaklaşık dört yılda bir gerçekleştiği biliniyor. Özellikle 2024 yılı, Nisan ayında gerçekleşen halving ile madencilik ödülleri 6.25 BTC'den 3.125 BTC'ye düştüğü belirtildi. Halving sonrasında en geç 1 yıla yakın bitcoinde sert yükselişler tahmin ediliyor.

BİTCOİN NE OLACAK?

Peki bitcoinde yaşanan sert düşüş devam edecek mi? Bitcoin üzerinde halving ne zaman gerçekleşecek? Uzman isim Tuna Kaya, tüm sorulara açıklık getirdi.

btc-altin.webp

KAYA: BÜYÜK YÜKSELİŞLER OLACAK

Kaya, yaz ayları itibariyle sert bir düşüş beklemediğini söylerken, yatay bir seyir beklediğini söyledi. Kaya, Ağustos başları itibariyle bitcoinin toparlanacağını açıkladı. Kaya, “Ağustos öncesi sert düşüş olursa ekleme yapabiliriz. Bu süreçte iyi bir toparlanma olursa yüzde 30 satış yapılabilir. Ağustos ayı başları itibariyle kademeli olarak alım yapabiliriz” dedi.

Altcoin için tarih veren Kaya, 2024’ün Kasım ayında rallinin olacağını belirtti. Kaya, 2025 yılına kadar bu rallini süreceğinin altını çizerken, büyük yükselişlerin olacağını da söyledi. Kaya, “Boğa da varlıklarımız 5 ile 10 kat arasında bir artış kaydedecek. Burada özellikle sabırlı olmamız ve projeksiyonunu sadık kalmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.