Vergi Uzmanı Ozan Bingöl moralleri bozacak gerçeği açıkladı ‘Herkes kara kara düşünecek’

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl moralleri bozacak gerçeği açıkladı ‘Herkes kara kara düşünecek’
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl sosyal medya hesabından vatandaşların moralini bozacak gerçeği açıkladı.

Türkiye dövizdeki artışın önüne geçmek adına 20 Aralık 2021 tarihinde Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemini hayata geçirdi.

Kur Korumalı Mevduat döviz karşısında Türk lirasını korumayı hedefliyordu. Bu kapsamda Kur Korumalı Mevduat Sistemi, kur değişim oranının hesaplamasında vade sonundaki dönüşüm kuru ile vade başlangıç tarihinde geçerli olan dönüşüm kuru arasındaki değişimin yatırım yapan müşterilere kur farkını korumasını sağlıyordu.

2023 Genel Seçimlerin ardından değişen ekonomi yönetiminde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan KKM'nin sonlandırılması yönünde adımlar atmış ve 1 Ocak 2024 itibariyle KKM’de yeni hesap açılmamasına karar verilmişti.

658ebd83f1376821197f6ba8.webp

MİLYARLARCA LİRA KKM'YE GİTTİ

Kur Korumalı Mevduat ile Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, vatandaşları kara kara düşündürecek gerçeği sosyal medya hesabından açıkladı.

X hesabı üzerinden paylaşım yapan Bingöl, Kur Korumalı Mevduatın yanlış politikalar sonucunda bir gecede uygulamaya sokulduğunu söyledi. Geçen yıl Merkez Bankası bütçesinden 833 milyar 419 milyon 913 bin lira, yılın ilk yedi ayında ise merkezi yönetim bütçesinden de 59 milyar 483 milyon 553 bin lira para ödendiğini ifade eden Ozan Bingöl, acı gerçeği takipçileri ile paylaştı.

kapak-152307.jpg

Bingöl, toplamda KKM için sadece geçen yıl 892 milyar 903 milyon 466 bin lira vatandaşların vergilerinden ödendiğini söylerken, bu paranın işçiye, emekçiye, emekliye, dar gelirliye verilmediğini dile getirdi.

asdasdasdad.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.