Doğalgaz ve Elektriğe zam kapıda: Bu kış çok sert geçecek

Doğalgaz ve Elektriğe zam kapıda: Bu kış çok sert geçecek
Enerjide akaryakıt fiyatları günden günde zamlarla yoluna devam ederken bu kez doğalgaz ve elektrik fiyatları merak konusu oldu. Peki doğalgaz ve elektrik fiyatlarına zam gelecek mi?

Vatandaşın zam çilesi bitmiyor. Asgari ücrete yapılan ara zam ağustos ayında hesaplara yatmadan erimeye başlamıştı. Doların tekrar 27 liraya dayanmasıyla ve enflasyonun çift haneli rakamlardan aşağı düşmemesi ile birlikte Türkye’de zam çılgınlığı asgari ücretle geçinen vatandaşların ay sonunu getirememesine neden oluyor.

Doğalgazda BOTAŞ'ın %20 zam hazırlığında olduğu belirtilirken Elektrik zammı içinde yerel seçimlere kadar dayanılmaya çalışılacağı belirtildi.

dogal-gaz-2027725.jpg

Halk TV’nin ekonomi muhabiri Olcay Akdilek zam konularıyla ilgili, “Petrol ve Hollanda'da borsada oluşan fiyatlar kapsamında BOTAŞ 1 Eylül’den geçerli olmak üzere doğalgazda %20 bir zam hazırlığı yaptı. Bunu enerji yönetimine sundu, ancak kabul edilmedi.” dedi.

SEÇİMLERE KADAR DİRENECEKLER

Yerel seçime dikkat çeken Akdilek şunları söyledi:

“Bunu 31 Mart yerel seçimlerine bağlayabiliriz” diyen Olcay Dilek, “Benim gördüğüm kadarıyla enerji yönetimi 31 Mart 2024'e kadar doğalgaza ve elektriğe zam yapmamaya çalışacak. Ama ne kadar dayanacak bilmiyorum. Rusya'ya ciddi bir borç var, konutlarda doğalgaz sübvanse ediliyor. BOTAŞ alımla satım arasındaki makası yansıtırsa 2 katından fazla doğalgaz fiyatlarının artması beklenebilir. 31 Mart'tan sonra maliyetlerin yavaş yavaş yansıtılacağını düşünüyorum.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.