Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

Disney+’tan seçmeler

Merhabalar bugün başka bir platformda yer alan dizileri değerlendirmek istedim. Disney Plus Türkiye’nin kütüphanesinden mutlaka izlenmesi gereken dizileri gelin beraber keşfedelim.

Ülkemizde Disney+’ta yayınlanan ve ilk iki sezonuyla oldukça beğeni toplayan Only Murders In The Building 3. sezonu şu an vizyonda. Steve Martin, Martin Short ve Selena Gomez’in başrollerini paylaştığı dizinin yeni sezonunda Meryl Streep, Paul Rudd ve Jesse Williams onlara eşlik ediyor. Dizide Meryl Streep, tiyatro ekibinde yer alan beceriksiz bir oyuncuya hayat verirken, Jesse Williams kendi sırları olan ve Arconia binasıyla ilgilenen bir belgeselci olarak izleyici karşısına çıkıyor.

Bir başka dizi ise Star Wars ve aksiyon tutkunlarına hitap eden, Star Wars evreninde geçen The Mandalorian. Jedi’ın dönüşü döneminden beş yıl sonrasını konu alan dizi, Yeni Galaktik Cumhuriyet’in ulaşamayacağı bir Mandaloryalı ödül avcısını anlatıyor. Dizinin başrolünde seyir keyfini arttıran Pedro Pascal var. Bebek Yoda ve ödül avcısının galaksideki maceralarını anlatan The Mandalorian, Disney Plus’ın en sevilen dizilerinden biri. Ayrıca Star Wars evreninde geçen birçok diziyi de yine Disney+’ta bulmak mümkün.

Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Martin Freeman, Emilia Clarke, Olivia Colman ve Don Cheadle gibi dev isimlerin yer aldığı Secret Invasion ise Marvel evreninde geçiyor. Dizide, Nick Fury şekil değiştiren bir grup Skrull tarafından dünyanın gizlice işgal edildiğini öğrenir. Yaklaşan Skrull istilasını engellemek ve insanlığı kurtarmak için kahramanlarımız zamana karşı soluksuz bir mücadele içinde kendilerini buluyor.

Başrollerini Andrew Garfield, Daisy Edgar-Jones ve Sam Worthington’ın üstlendiği, 1984 yılında yaşanan gerçek bir cinayet vakasından yola çıkan Under The Banner Of Heaven dizisi de bu platformda şans verilebilecek yapımlar arasında. Dizi, Dedektif Pyre’ın, saygın bir Utah Mormon ailesi ve onların hükûmete olan güvensizlikleri ile bağlantılı görünen acımasız bir cinayeti araştırmakla görevlendirilirken, kendisini çalkantılı bir inanç krizinin ortasında bulmasını konu alıyor.

Vazgeçilmez klasikleşmiş sit-com denince aklımıza ilk gelen yapıtlardan ve herkesin en az bir kere de olsa adını duyduğu How I Met Your Mother dizisi de Disney+ platformunda. Toplamda 9 sezon süren, 20 dakikalık bölümlerden oluşan “How I Met Your Mother”, 2030 yılında başrol karakterin Ted Mosby’nin çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştığını anlatması ile başlıyor.

Ryan Murphy ile Brad Falchuk tarafından yaratılan American Horror Story, Amerikan korku-drama televizyon dizisinin başyapıtlarından. Korku tutkunları için mutlaka izlenmesi gereken American Horror Story’nin her sezonu, birbirinden bağımsız farklı karakterlere, mekânlara ve “başı, ortası ve sonu” olan bir öyküye sahip olan bağımsız bir mini dizi.

Şimdilik göz atmanızı tavsiye edebileceğim diziler bunlar. Sonraki yazılarımda yine ufak tavsiyelerde bulunacağım. Görüşmek üzere…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları