Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Rüzgar Hasan Kalkan

Rüzgar Hasan Kalkan

DİJİTAL İMGELER

Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında Atatürk Filmi

Atatürk filmi, 2023 yılında vizyona girmesi planlanan bir Türk tarihi drama filmidir. Filmin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin üstleniyor ve başrolünde Aras Bulut İynemli yer alıyor. Film, Atatürk'ün 1881 yılında Selanik'te doğmasından 1919 yılında Samsun'a çıkışına kadar geçen dönemi anlatıyor. Filmde, Atatürk'ün çocukluğu, öğrenimi, askerî kariyeri ve siyasi yaşamı ele alınıyor. Filmin fragmanı, 2022 yılının Ağustos ayında yayınlandı. Fragman, Atatürk'ün Selanik'teki çocukluğundan, Harp Okulu'ndaki eğitimine ve Çanakkale Savaşı'na kadar uzanan bir kesit sunuyor.

Atatürk filmi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 29 Ekim 2023 tarihinde sinemalarda vizyona girecek. Konuyla ilgili yapımcı Saner Ayar, “Bu yola, Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 1919’un 100. yıl dönümünde, 2019’un başında çıktık. Projemizi, senaryomuzu hazırladık. Tüm kreatif süreçlerimizi tamamladık. Bütün hedefimiz cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılına yakışır bir film yapmaktı” dedi. Filmin oyuncu kadrosu da oldukça dikkat çekici. Filmde Atatürk'ü canlandıran Aras Bulut İynemli'nin yanı sıra, Songül Öden, Berk Cankat, Hamdi Alkan ve Sarp Akkaya gibi oyuncular da rol alıyor. Filmin vizyona girmesine kısa bir süre kaldı ve büyük bir merakla bekleniyor. Filmin, Atatürk'ün hayatını ve millî mücadeleyi daha geniş kitlelere tanıtma ve genç nesillere aktarma açısından önemli bir fırsat sunması bekleniyor. Filmin beğenilip beğenilmeyeceğini ancak vizyona girdikten sonra görebileceğiz. Ancak, filmin konusu ve oyuncu kadrosu, filmin başarılı olma potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

İlk olarak Disney+ platformunda dizi olarak seyirci ile buluşacağı açıklanan “Atatürk” projesi, Disney’in yerli yapımları platformdan çekmesiyle rota değiştirdi. “Atatürk” projesinin platformda yer almayacağı duyurusu özellikle tepki topladı. Sonrasında Disney, “Atatürk”ün iki film halinde vizyona gireceğini ve alt kuruluşu olan FOX TV’de gösterileceğini açıkladı. Disney’in revize ettiği global içerik stratejileri nedeniyle dağıtım planlarının değiştiğini vurgulayan Ayar, yeni planı şöyle anlattı:

“29 Ekim’de TV’ye özel yayınıyla Fox TV’de, 3 Kasım’da birinci filmimiz tüm sinemalarda olacak. Atatürk filmimiz artık tüm dünyayla buluşmaya hazır. Avrupa’da, Balkanlar’da, tüm Orta Doğu ülkelerinde vizyonda olacağız. ABD, Kore, Avusturalya, Yeni Zelanda ve Güney Amerika ülkeleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Onlar da kısa süre içinde tamamlanacak. Ayrıca Berlin, Brüksel, Rotterdam, Paris, Bakü, Dubai, Almatı gibi dünyanın gözde şehirlerinde gala gösterimlerimiz olacak. Oralarda da Atatürk’le ilgili farkındalığı en üst düzeye taşıyacağız. İkinci filmimiz ocak ayının ilk haftasında sinemalarda olacak. Ardından yasal süresi sonunda Fox TV’de gösterilecek.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları