Çilingir fiyatlarına dev zam 'Anahtarını evde unutanın vay haline'

Çilingir fiyatlarına dev zam 'Anahtarını evde unutanın vay haline'
Anahtarını evde unutup kapıda kalanların cebi, artan çilingir ücretleriyle birlikte bir kez daha zorlanacak. Çilingir fiyatlarına da zam geldi.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB), anahtarcı esnaflarının talepleri doğrultusunda harekete geçerek anahtar ve çilingir fiyatlarında artış yapma kararı aldı. Bu artışın temel nedeni, girdi maliyetlerinde yaşanan artışlar oldu.

Esenyurt Çilingir - Ertuğrul Çilingir

Anahtarcı esnafları, Aydın Demirciler Odası üzerinden AYESOB'a ulaşarak fiyatların gözden geçirilmesini talep etti. Yapılan değerlendirme sonucunda, anahtar yaptırma ve kapı açma ücretlerine yüzde 100 oranında zam yapıldı.

Efeler’de en düşük çilingir hizmeti 80 TL oldu

Yeni fiyat tarifesine göre, kapı açma işlemi 700 TL, oto kapısı açma işlemi 1000 TL, çelik kapı anahtarı 120 TL ve yale/oda tipi anahtarlar ise 80 TL olarak belirlendi.

"ZAM YAPMA KARARI ALMAK ZORUNDA KALDIK"

Yeni fiyat listesinin Efeler’deki anahtarcı esnafları ile yapılan toplantının ardından Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı ve aynı zamanda Aydın Demirciler Odası Başkanı olan Muhammet Ali Künkcü’nün imzasıyla onaylandığını ifade eden Anahtarcı Sercan Durmaz; “Artan maliyetler, enflasyon, dükkan kiraları, Bağkur primi, muhasebe ve oda fiyatları, toptancıların uyguladıkları zamlardan artan akaryakıt fiyatları, nakliye kargo ücretlerine kadar yüzde yüz zam geldi. Biz de zam yapmak zorunda kaldık.

Bu konuda oda başkanlarımızla toplantı gerçekleştirdik ve Efeler’deki tüm anahtarcılık yapan esnafların kararıyla zam yapma kararı almak zorunda kaldık” dedi.

Efeler’de en düşük çilingir hizmeti 80 TL oldu

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.