Cep telefonu ücretlerine zam 'Bir bu eksikti'

Cep telefonu ücretlerine zam 'Bir bu eksikti'
Döviz kuru artışları ve enflasyondaki yükseliş, birçok sektörü olduğu gibi cep telefonu sektörünü de etkiledi.

Özellikle dolar kurundaki artışın etkisiyle, sıfır telefon fiyatlarında ciddi bir yükselme yaşanmış ve bu durum tüketicilerin alım gücünü olumsuz yönde etkilemiş durumda.

KREDİ KARTI TAKSİT UYGULAMASI KALDIRILDI

Ayrıca, kredi kartına taksit uygulamasının kaldırılması da satışların düşürmesine olumsuz şekilde etki etti.

Telefon satıcı olan Ercan Bardakç, dolar artışının devam etmesi durumunda yeni zamların beklendiği ve bu durumun tüketicilerin alım gücünü daha da düşüreceğini söyledi. Bu da cep telefonu sektöründe daralmaya ve zorlu bir sürece işaret ediyor.

xepli.jpg

Diğer bir telefon satıcısı olan Kadir Kara’da tüketiciler sıfır telefonlardaki yüksek fiyatlar nedeniyle ikinci el telefonlara ve yenilenmiş telefonlara yönelmiş durumda olduğunu dile getirerek şuan ikinci el ve yenilenmiş telefonlara olan ilginin daha fazla olduğunu söyledi.

tegeg.jpg

Cep telefonu sektöründeki bu değişimler, hem tüketicilerin alışkanlıklarını hem de satıcıların stratejilerini yeniden gözden geçirmelerine neden oluyor. Ayrıca, ekonomik dalgalanmaların sektörü nasıl etkilediği konusunda devam eden bir takip ve adaptasyon süreci de gerektiriyor.

1-dgt0.jpg

Şuan da net bir zam oranı olmasa da artan Döviz kuru artışları ve enflasyon nedeniyle cep telefonu ücretlerinin zamlardan kaçması imkansız olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.