Cem Küçük’ün canlı yayınında ilk kez açıklayıp tarih bile verdi 'Emekliye 15 bin TL ödenecek'

Cem Küçük’ün canlı yayınında ilk kez açıklayıp tarih bile verdi 'Emekliye 15 bin TL ödenecek'
Cem Küçük’ün canlı yayınında ilk kez açıklayıp tarih bile verdi. Emekliye 15 bin TL ödenecek.

2024 yılında emekli maaşlarına yapılan zamlar ve bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye yükseltilmesi, seçim öncesi gündemin merkezinde yer almaya devam ediyor. Ancak, bu zam ve ikramiye artışlarının yetersiz olduğunu savunanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2024 yılını emekli yılı ilan ediyoruz" açıklamasıyla beklentilerini daha da artırdı.

EMEKLİYE EK ZAM GÜNDEMDE

TGRT Haber ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, Cem Küçük'ün programına katılarak emeklilerle ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Programda, emeklilere ek zammın gündemde olduğu iddiası dile getirildi. Canlı yayına bağlanan TGRT Haber Ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, ek zam ihtimalinin kulislerde konuşulduğunu belirtti.

ekran-goruntusu-2024-02-23-085011.png

EK ZAM İÇİN TARİH BİLE VERDİ

Yıldız, ek zam konusunda belirli bir tarih vererek, "Ek zam gelme ihtimalinin olduğunu söyleyenler var. Burada 1 Nisan tarihi işaret ediliyor, ekonomistler tarafından. Yani 1 Nisan'da emekli maaşları yeniden yükseltilebilir" şeklinde konuştu.

EMEKLİYE 15 BİN TL ÖDENECEK

Ayrıca, Yıldız, 3 yıllık anlaşmalı bankaların emeklilere yönelik promosyonları hakkında bilgiler verdi. "Bu bilgiler emekliler ve çalışanlar için önemli. Bu yıl ING Bankası en yüksek promosyon veren banka oldu. Diğer taraftan, promosyonlar 15 bin TL'den başlayıp, alt sınır 7.500 TL ile 10 bin TL arasında olacak. Bayram sonrasında bu ücretler netleşecek" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.