Cevdet Yılmaz net tarih verdi ‘Herkesin cebi rahatlayacak’ Milyonlar derin nefes alacak

Cevdet Yılmaz net tarih verdi ‘Herkesin cebi rahatlayacak’ Milyonlar derin nefes alacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan milyonların cebini ilgilendiren haber verdi. Yılmaz tarih vererek açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Manisa İş Dünyası ile Buluşma" ve "Hemşehriler ile Buluşma" programlarına katılarak ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstihdamda ilerleme gösterdiklerini ve işsizliğin aralık ayında yüzde 8,8 olduğunu hatırlatan Cevdet Yılmaz, ocak ayında istihdamın artmaya devam ettiğini söyledi.

Rezervlerin düşüşünde KKM'deki çözülmenin etkisi olduğunu dile getiren Cevdet Yılmaz, KKM’nin en yüksek olduğu zamanda 3,4 trilyon olduğunu ancak 1 trilyonu aşan bir azalma yaşandığını ifade etti.

asadasdadasd.jpgBu durumun finansal piyasalarda istikrarsızlığı neden olmadan yapmaya çalıştıklarını aktaran Yılmaz, altın ithalatı hakkında da konuştu. Yılmaz, Altın ithalatının da fazla olduğunu vurgularken burada bir yavaşlama beklediklerini söyledi.

NET TARİH VERDİ

Katıldığı programda konuşan Cevdet Yılmaz, milyonlarca vatandaşa derin nefes aldıracak haberi verdi.

Yüksek enflasyonu gittiği her alanda hisseden vatandaş elini cebine atmaya korkar oldu. Pandemi döneminden bu yana günlük yaşamda kendisini hissettiren enflasyon için hükümet Orta Vadeli Programı (OVP) devreye soktu.almanya-enflasyon-reu-1825410.jpg

Cevdet Yılmaz vatandaşların geçim sıkıntısı yaşamasına sebep olan enflasyon için net tarih verdi. Enflasyonun ne zaman düşeceği ile ilgili konuşan Cevdet Yılmaz, enflasyonun bu yılın temmuz ayında düşüşe başlayacağını belirtti.

Cevdet Yılmaz, büyümenin de planlanan program doğrultusunda devam edeceğini söyledi.

cumhurbaskani-yardimcisi-cevdet-yilmaz-manisa-ya-geliyor-4305.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.