Can Dündar'ı Anayasa Mahkemesi de reddetti

Can Dündar'ı Anayasa Mahkemesi de reddetti
Sabah gazetesinin hakkında yaptığı haberler nedeniyle, 'şeref ve itibarın korunması hakkının ihlal edildiği' gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvuran Can Dündar'a ret geldi.

Gazeteci Can Dündar'ın, Sabah gazetesinin haberlerine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda karar çıktı.

Dündar, aşağıdaki bir kısmına yer verilen haberlerle, şeref ve itibarın korunması hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

HABERLERDEN KISA KISA

- "Can Dündar'ın Ankara'daki villasını, MIT TIR'larını durduran Tümgeneral C.'nin avukatının ortağına fahiş fiyata sattığı ortaya çıktı. Rayiç bedelle aradaki farkı, FETÖ'nün Dündar'a ihanet manşeti'nin bedeli olarak ödediği iddia edildi."

- "Can Dündar'ın MIT TIR'larıyla ilgili ihanet manşeti karşılığı fahiş fiyata sattığı evini alan avukat FETÖ liderine bizzat hizmet veren bir avukatla bacanak çıktı."

- "Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın Ankara'da 2 yıldır satamadığı villasım FETÖ'nün finansmam ile 29 Mayıs 2015 günlü ihanet manşeti karşılığı fahiş bir fiyatla alındığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan avukatlar [B.M.Y.] ve [A.T.C.] tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi."

"... MASAK'IN ULAŞTIĞI ŞOK DETAY-CAN DÜNDAR'a 3.5 MİLYON TL elden verildi. Can Dündar'm iki yıldır alıcı bulamadığı Ankara'daki lüks villasını nasıl sattığının sırrı çözüldü. Cumhuriyet'in MIT TIR'ları manşetinin bedeli olarak Dündar'a 3.5 milyon TL elden verildi."

candundar.jpg

DÜNDAR'IN İDDİASI

Dündar'ın başvurularının ilk derece mahkeme ve Bölge Adliye Mahkemesi tarafından reddedildiğinin hatırlatıldığı AYM kararında, Dündar'ın iddiası şu şekilde yer aldı:

"Gazetede sistematik şekilde yer alan gerçek dışı haberler nedeniyle kişilik haklarının zedelendiğini, mahkeme dosyasında bulunmayan iddialara yer verildiğini, söz konusu haberlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini, haberlerde yer alan başlıklarla vatan haini ilan edildiğini, bu nedenlerle şeref ve itibarın korunması hakkının ihlal edildiğini iddia etmiştir."

RET VE GEREKÇELER

Mahkeme, bazı değerlendirmelere yer vererek, adı geçen haberlerle, şeref ve itibarın korunması hakkının ihlal edilmediğine karar verdi.

AYM'nin değerlendirmesi şöyle:

can1.jpg

can2.jpg

can3.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.