Çalışan kesimin beklediği haber geldi 2024 yol ve yemek ücretleri belli oldu

Çalışan kesimin beklediği haber geldi 2024 yol ve yemek ücretleri belli oldu
Asgari ücretin belli olmasının ardından milyonlarca çalışanın beklediği yemek ve yol ücretleri de belli oldu. İşte işverenin ödeyeceğini günlük yol ücreti ve yemek parası....

Pandemi dönemi ile birlikte iş veren tarafı evden çalışma sisteminin devreye girmesi ile çalışanlarına yol ve yemek parası ödemeyi bıraktı. Bu uygulama işyerlerinin giderlerini büyük ölçü de hafifletince yeniden ofis hayatına dönüş olsa da birçok iş veren işçisine yol ve yemek parası ödemeye yeniden başlamadı.

metrobuskalabalik.webp

İşsizlik nedeni ile iş verenlerin bu uygulamasını kabul etmek zorunda kalan çalışanlar ise geçim sıkıntısı altında iyice ezilmeye başladı.

2024 YEMEK PARASI VE YOL PARASI KAÇ TL OLDU?

Çalışan kesim 2024 asgari ücretim 17 bin 2 TL olarak belirlenmesinin ardından alacakları yol ve yemek ücretlerine yapılacak zammı beklemeye başladı.

para1200.jpg

Enflasyon oranının hali hazırda istenen düzeye inmemesi nedeni ile bu ödenekler işçi kesimi için hayati önem taşıyor. Çalışanların merakla beklediği 2024 yol ücreti ve yemek parası da belirlendi.

Gelir Vergisi Kanunu'nda birçok harç ve ödeneği 2023 yeniden değerleme oranında yani yüzde 58.46 oranında artmıştı.

Buna göre, çalışanların günlük yemek ücreti 2024'te günlük 11O liradan 170 liraya çıkarıldı. 2023'te 56 lira olarak verilen yol parası ise 88 lira olarak belirlendi.

Aylık olarak ödenen yemek ve yol ücretleri ise 4 bin 420 lira yemek ücreti ve 2 bin 888 lira yol ücreti olarak belirlendi. Bu ödendiler çalışanın işten ayrılması durumunda verilecek tazminat parasının hesaplanmasında da büyük önem gösteriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.