Banka hesabı olan herkesi ilgilendiriyor Limitlerde flaş değişiklik

Banka hesabı olan herkesi ilgilendiriyor Limitlerde flaş değişiklik
Türk lirasının değer kaybına bağlı olarak bankaların para transferi limit işlemlerinde de değişiklikler başladı. İş Bankası'nın Ağustos'ta uygulamaya koyduğu 10 bin lira limiti birçok banka tarafından uygulanmaya başladı.

2024' yılı ile birlikte bankacılık işlemlerine de sınır getirilmeye başladı. Bankalar artık banka gişelerinden yapılacak para transferlerini limit getirdi.

Artık 10 bin TL'lik işlemler bankalar tarafından düşük limitli para transferleri sayılıyor ve müşterinin gişeden işlem yapmasına izin verilmeyerek ATM'ye yönlendiriliyor. Bankalardaki gişe çalışanları ise daha yüksek limitli işlemler için mesai veriyor.

BANKACILIKTA 10 BİN LİRA LİMİTİ

Bankalar artık 10 bin TL'yi düşük hacimli işlem sayarak müşterilerini bankamatiklere gönderiyor. Bir yandan da mobil bankacılık müşteri sayısının artırılmasına çalışılıyor. Banka görevlileri ise kredi satışlarında ve yüksek meblağlı işlemlerde kullanılıyor.

atmm.jpg

ATM'ler ve banka şubelerindeki nakit para çekme ve yatırma limitleri değişti. Banka işlemlerine konulan 10 bin TL birçok banka tarafından işleme kondu.

ŞENOL BABUŞÇU'DA BİLGİ VERMİŞTİ

Ziraat Bankası (E) Genel Müdür Yardımcısı ve Halkbank (E) Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Prof. Şenol Babuşcu’nun sosyal medyadan yaptığı banka limitleri açıklaması da çok ses getirmişti. Babuşçu paylaşımı ile banka şubelerinde yapılan nakit işlemlerine 10 bin TL sınırı getirildiğini duyurmuştu. Babuşcu düşük tutarlı işlemlerde müşterilerin ATM'lere yönlendirilerek işlemlerini buradan yapmaları söylendiğini belirtti.

iLERİ YAŞTAKİ EMEKLİLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Çoğu müşterileri ileri yaşta emekliler olan kamu bankalarının bu uygulaması ise mobil bankacılık ve ATM işlemlerini kendi başına yapamayan emekliler tarafından hoş karşılanmadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.