Bunu yapan sürücüler 4 bin TL ödeyecek 'Son 26 gün'

Bunu yapan sürücüler 4 bin TL ödeyecek 'Son 26 gün'
2024 yılında uygulanacak trafik cezaları rekor seviyeye ulaştı. Trafik kurallarına uymayan sürücüler artık bu cezaları ödemek zorunda.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren haber geldi. Yaklaşan 2024 yılı, sürücüler için ciddi uyarılarla başlıyor. Trafik cezalarına dair yeni düzenleme, hız sınırı aşma, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri kullanmama gibi ihlallerde sürücüleri bekleyen yüksek cezalarla dikkat çekiyor. Cezalardaki artış, trafik güvenliği konusunda daha etkili bir caydırıcı olmayı hedefliyor.

CEZALAR 4-10 KAT ARTTIRILACAK

Özellikle hız sınırlarını aşan, kırmızı ışıkta geçen, emniyet kemeri takmayan ve alkollü araç kullanımı gibi ciddi ihlallerde bulunan sürücülerin karşılaşacakları ceza miktarlarındaki bu artış, trafik güvenliği konusunda daha etkili bir caydırıcı faktör oluşturacak.

2024’te Hız sınırı, kırmızı ışık, emniyet kemeri takmama ve alkollü araç kullanımı gibi ciddi ihlallerde uygulanacak cezalar 4-10 kat arttırılacak.

Yapılacak yeni düzenlemelerle kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere cezası 951 TL olacak. Aynı şekilde hız sınırlarını yüzde 10 ila 30 arasında aşan sürücüler için de 951 TL cezası olacak. Ancak hız sınırlarını yüzde 50'den fazla aşan sürücüler, 4.064 Türk Lirası ceza ödemek durumunda kalacak. Öte yandan ilk kez tespit edilen alkollü sürücüler 4.064 TL ceza ödemek zorunda kalacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.