Sürücü belgelerinde yeni düzenleme 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'

Sürücü belgelerinde yeni düzenleme 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'
Sürücü belgelerinde yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Sürücü belgelerinde flaş değişikliğe gidildi. Sürücü belgesi almak isteyenler için bundan sonra yeni yönetmelik dikkate alınacak. Resmi Gazete’de duyurulan bu yönetmelikte, çeşitli ehliyet sınıflarının yaş şartlarını değiştirildi.

YAŞ SINIRI DÜŞÜRÜLDÜ

3-rqfv.jpg

Yeni yönetmelik kapsamında D sınıfı ehliyet için gerekli olan yaş, 26’dan 24’e indirildi. Bu değişiklikle birlikte, genç sürücüler büyük araçları kullanabilmek için daha az bekleyecekler. M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler için yaş sınırı 16'ya indirilirken, A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfları için yaş sınırı 18 olarak belirlendi. Bu değişiklikler, genç sürücülerin ehliyet alımını kolaylaştırarak trafikte daha erken yaşlarda deneyim kazanmalarına olanak tanıyor.

TEKNİK ŞARTLAR DA DEĞİŞTİ

Yeni yönetmelikte sadece yaş sınırlarında bir değişiklik meydana gelmedi. Aynı zamanda taşıtların teknik şartları ve hususi taşımacılık faaliyetleriyle ilgili maddelerde de önemli güncellemeler de yapıldı. Bu değişikliklerle birlikte, taşıt kullanımını ve hususi taşımacılığı daha iyi düzenleyerek trafik güvenliğini artırmak hedefleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.