Boyamadan önce bunu yapmak saçınızı kurtarıyor 'Artık saçınız yıpranmayacak'

Boyamadan önce bunu yapmak saçınızı kurtarıyor 'Artık saçınız yıpranmayacak'
Evde saç boyarken saç sağlığınız için endişeleniyorsanız, bu doğal yöntemleri mutlaka denemelisiniz.

Saçı, sık sık boyamak bir süre boyanın içerdiği kimyasallar sebebiyle saçın kimyasını etkileyerek, dökülme,kopma, kırılma, geç uzama gibi bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Bu problemlerle karşı karşıya kalmamak için saç bakımını haftada en az birkez düzenli bir biçimde uygulamak saç sağlığı için önemlidir. Aylık olarak gerçekleştirilen saç boyama işlemi siz fark etmeseniz bile uzun soluklu süreçlerde saçın kimyasına etki ediyor.

1450905.jpg

SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Saç bakımı için kullanabileceğiniz birçok doğal ürün bulunuyor. Özellikle boyamadan bir gün önce uygulayacağınız biberiye suyu ve hindistan cevizi yağı maskesi saçınız için koruyucu bariyer oluşturarak yıpranmasını engelliyor.

SAÇINIZIN YAĞLIYKEN BOYAYIN

Kuru ve temiz saç boyanın kimyasallarından daha çok etkilenir. Saç uzmanları boyanın uzun vadede saça nemini kaybettirdiğini de vurgulamaktadır. Dolasıyla temiz saça boya yapmak saçınızı kurutacaktır. Eğer evde boya uygulayacaksanız, duşa girmeden hemen önce bu işlemi gerçekleştirmenin daha sağlıklı olduğu çeşitli kaynaklarca ifade edilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.