Pil ömrünü 2'ye katlayan yöntem 'Telefonu şarj ederken sakın bunu yapmayın'

Pil ömrünü 2'ye katlayan yöntem 'Telefonu şarj ederken sakın bunu yapmayın'
Telefonunuzun kullanım ömrünün daha uzun olması için pil ömrü ve performansı önem arz ediyor. Pil ömrünü uzatmak için bunlara dikkat etmellisiniz.

Telefonlarınızı kullanım biçiminiz, telefonda kullandığınız uygulamalar gibi birçok faktör telefonun kullanım ömrünü etkiler. Pil performansının korunması, telefonun işleyişi için en önemli etkenlerden biridir.

samsung-galaxy-s24-ultra-8.png

Pil ömrü kısalan bir telefonun kullanım performansı da aynı oranda düşecektir. Bu kapsamda en sık yapılan yanlışlardan biri pili tamamen bitmeden, telefonu şarj etmemek... Bu işlem pilin şoklanmasına sebebiyet vererek arza vermesine neden olabilir. Dolasıyla kullanım ömrünü de etkileyecektir.

whatsapp-gorsel-2024-01-18-saat-09-34-07-56d53280.jpg

SIKÇA ŞARJ ETMEYİN

Pil hafızasını genişletmek ve pil ömrünü uzatmak için %50-80 arasında şarjlı tutulmaları gerekir. Öte yandan gün içerisinde çok sık batarya şarj etmek de yapılan bir hata olarak vurgulanmaktadır.

GECE ŞARJA TAKMAYIN

Akıllı telefonlar şarj edildikten sonra akım alımını bırakıyor.Ancak telefonun gece boyunca şarjda kalması yine de önerilmiyor çünkü pilin ısınmasına sebebiyet veriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.