Başvuran herkese 6 bin 667 TL yatırılıyor Kimse bilmiyor gidip almıyor

Başvuran herkese 6 bin 667 TL yatırılıyor Kimse bilmiyor gidip almıyor
İşsiz kalmış, iş görüşmelerine devam eden ancak henüz işe başlamayan vatandaşlara destek olmak amacı ile İşe Başlama Yardımı adı altında başvuran herkese 6 bin 667 TL ödeme yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek programı içinde bulunan İşe Başlama Yardımı hakkında bilgisi olmayan işsiz vatandaşlar ise devletin ödediği 6 bin 667 liradan mahrum kalıyor. Bir defaya mahsus ödenen işe başlama yardımını almak için sadece kimlik bilgileriniz yeterli oluyor.

para.jpg

6 bin 667 liralık yardımı kimliğinizi ile gideceğiniz PTT bürosundan alabilirsiniz. Yardım ödemenizi ayrıca başvuru sırasında vereceğiniz Ziraat Bankası hesap numarasına da yatırılabilir.

Yardımı almanız için bir yaş sınırı da bulunmuyor. 18-55 yaş aralığında başvuru yapan herkes 6 bin 667 liralık işe başlama yardımını alabiliyor. Yardım ödemeleri başvuru tarihi ile birlikte 60 gün içinde ödenmiş oluyor. Bu yardımla işsiz vatandaşlar işe başlayacakları zamana kadar mağdur edilmemiş oluyor. Ödemeler ise işsiz vatandaşın iş bulma döneminde yol parasını karşılayabilmesi için tasarlanmış bulunuyor. İşe Başlama Yardımı her yıl asgari ücretin üçte biri olacak şekilde ödeniyor.

paratomar.jpg

İşe Başlama Yardımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen kişilere yapılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.