Yılların çay firması kahve sektörüne giriyor Yeni halka arz göründü

Yılların çay firması kahve sektörüne giriyor Yeni halka arz göründü
Türkiye'nin dev çay firmalarından Efor Holding kahve sektörüne giriyor. Holdingin yakın planlarında halka arz da bulunuyor.

Yakın gündemlerine halka arzı da aldıklarını belirten Efor Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş kahve sektörüne hızlı bir giriş yapacaklarını söyledi.

Cirosu 4,2 milyar TL’ye ulaşan dev firma hedef büyülterek değişik alanlara girme kararı aldı. Efor Holding, ‘Efor Coffee’ markasıyla kahve sektörüne giriyor. Şirket hedefleri ile ilgili bilgi veren Efor Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, “Yeni yatırımlarımızın etkisiyle ciromuzda yüzde 35’lik büyüme bekliyoruz” diye konuştu.

ibrahimakkus.webp

Rize merkezli 45 yıllık köklü yapı Efor Holding, çay başta olmak üzere gübre, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Büyük zincirlere private label çay üretimiyle güçlenen grup, kendi markası ‘Efor’la da hedef büyüterek yoluna devam ediyor.

TÜRKİYE ÇAY PİYASASININ YÜZDE 10 ONLARDA

Grubun lokomotif şirketi Efor Çay bugün itibari ile 29 bin tonluk çay satışıyla Türkiye’nin toplam çay satışının yüzde 10,8’ini karşılıyor. Şirketin bu yılki planları arasındaysa yeni bir atılım var. Holding, ‘Efor Coffee’ markasıyla kahve sektörüne girmeye hazırlanıyor.

Yatırım alanı olarak Tokat Erbaa’yı seçen holding yaklaşık 12 milyon dolarlık bir yatırımı devreye almaya hazırlanıyor. Efor Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, “Geçen yıl 4,2 milyar TL’ye ulaşan ciromuzda bu yıl yeni yatırımlarla birlikte yüzde 35’lik artış bekliyoruz” diyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.