Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

Başka bir kaosta görüşmek üzere

Merhaba yaz tatiline az bir zaman kala Haziran ayında pek çok dizi sezon finaline girmeyi planlıyor. Renkli bir sezon geçiren TV kanallarında bu sezon neler izledik ve nelere veda edeceğiz bir göz atalım.

İlk olarak sezon finalini yapacak fenomen dizilerden Aile, 30 Mayıs Salı günü Show TV ekranlarından izleyicilerine veda edecek. Sezon finali bence her şeyin ortada yarım ve soru işaretleriyle kaldığı bir bölüm olacak.

İlyas intikam ateşiyle yanarken Hülya'nın bir seçim yapması beraberinde bir aile sırrını da ortaya çıkardı; Aslan öz oğul değil evlatlıktı. İlyas'ın bedel ödetme savaşında Aslan ise Cihan'la bir plan kurarak İlyas'ın cezasını vermeye çalışır. Fakat Aslan kararlı duruşu ve fiziksel gücüyle o pusudan çıkarken gerçeklerin ortaya çıkmasıyla kalbinden derin bir yara alır. Artık Aile eskisi gibi olmayacaktır.

Genel olarak Aile dizisine baktığımızda başlarda dizinin hikâyesi yavaş ilerlediği için çok eleştirildi. Bence de yavaş ilerledi ama sıkıcı derecede değildi. Diziyi en başta bu dev kadro için izlemeye başladığımı itiraf edebilirim. Gelecek sezonda Aile'nin hikâyesinin daha da karmaşık ve aksiyonlu olacağını düşünüyorum. Düşük reytingli diye eleştirilse de toparlayıp dizi finalsiz devam edecektir.

Gelelim gündemin değişmeyen ismine: Kızılcık Şerbeti. Daha önceki yazılarımda Kızılcık Şerbeti dizisini aslında başlarda izlemediğimi, izleten şeyin ise Nursema'nın hikâyesi olduğundan bahsetmiştim. Kızılcık Şerbeti ise sezon finaline doğru giderken aksiyon, tam gaz devam ediyor. Bu dizide her şey hep yokuş yukarı.

Kızılcık Şerbeti'nin sezon finalini 29. bölümde yapacağı düşünülüyor. Kızılcık Şerbeti bize nasıl bir veda hazırlayacak gelin bunu bir düşünelim.

20. bölümde herkese adalet dersi veren Nursema çok konuşulacak bir performansa imza atmıştı. Her yer Nursema'yla çalkalandı. Sezon finali bölümünde de Nursema'nın sergilediği performansın bir benzerini intikam planları kuran Doğa'dan bekliyorum. Aslında sezon finalinde Umut'la Nursema'nın bol dedikodulu düğünü ön planda olur diye düşünüyordum ama senarist bize erken sürpriz yaptı.

Doğa teyzesi Alev'le kafa kafaya Fatih'in kalemini kırma planları yapsalar da Aylin çetin ceviz çıkıyor. O ceviz ise Abdullah Bey'le kırılıyor. Planları sekteye uğrayan Aylin, Alev'le anlaşarak Fatih'le kendisini yakalatmasına izin verebilir. Aylin ile Fatih yakalanır, Doğa ise intikamını alır.

Abdullah ve Alev işleri ilerletirken, Alev aşkını Abdullah Bey'e itiraf edebilir.

Mustafa, babasının sözlerine içerleyerek yarışmaya katılmaya karar verdi. Bu Mustafa karakterinin dönüşümünde bir başlangıç olabilir.

Umut ve Nursema izleyicinin arzu ettiği gibi bir mutlu son yaşayabilir ama onlarla ilgili şok bir olay daha yaşanabileceğini düşünüyorum. Belki de eski kocası veya kocasının ailesi onları rahatsız edecektir. Ya da Umut'un farklı aile yapısı, eski sevgililerinin çat kapı gelmesi de bazı kötü durumların yaşanmasına sebep olabilir.

Bakalım reyting kralı Kızılcık Şerbeti'nde nasıl bir sezon finali izleyeceğiz…

Bir diğer fenomen dizi ise Yalı Çapkını. Senaryosunun her bölümde değişmesi ve karakterlerin de tavırlarında sık değişiklikler gözlemlediğim Yalı Çapkını dizisini bir süredir sadece fragmanlarından takip ediyorum. Severek izlediğim bir dizi olmasına karşın tekrara düşmesi, karakterlerin hızla söylem değiştirmesi ve hikâyenin akıcı olmaması diziyi izlemeyi bırakmama sebep oldu. Bunun sebeplerini de bir izleyici olarak sonra sizlere bahsedeceğim. Gelelim Yalı Çapkını'nın sezon finaline.

Yalı Çapkını sezon finali hakkında net bir bilgi olmamasına karşın Haziran ayına gireceğimiz şu günlerde birkaç bölüm sonrası finali göreceğimizi düşünüyorum. Son bölümde Fuat'ın ölmesinin ardından yaşananlar yer aldı. Senaryo, izleyicilerin beklediğinden de başka bir hâl alsa da artık Seyran ve Ferit ayrılık yerine herkese inat beraber olmaya başlayacak. Onların geleceklerine dair bazı ipuçlarını sezon finalinde izleyebiliriz ama ne Pelin tarafı ne de Tarık tarafı onları rahat bırakmayacaktır.

Yalı Çapkını sezon finalinde, Seyran ve Ferit'in birlikteliği etrafında, onları ayırma planları kuran bir avuç insanın çırpınışını izleyeceğiz diye düşünüyorum.

Yazımı burada sonlandırırken sosyal medyada en çok konuşulan fenomen dizilerin yeni sezon öncesinde bizlere nasıl veda edebileceklerini kurguladım. Bakalım entrika bizden yana mı olacak…

Haftaya görüşmek üzere hoşça kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları