Bakan Uraloğlu duyurdu 17 Mart'ta hizmete açılıyor

Bakan Uraloğlu duyurdu 17 Mart'ta hizmete açılıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 17 Mart'ta Kocaeli Şehir Hastanesi'ne hizmet verecek yeni tramvay hattının açılışını yapacaklarını duyurdu.

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne ulaşım sağlayacak olan tramvay hattı için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şehir merkezinden hastaneye kesintisiz bir ulaşım imkanı sunacak olan 3 kilometre uzunluğundaki tramvay hattının, 17 Mart'ta faaliyete geçeceğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, büyükşehirlerdeki ulaşım sorununa çözüm olarak raylı sistemlerin önemine değinerek, bu altyapının genişletilmesine verdikleri önemi ifade etti.

640x360.jpg

Uraloğlu, büyük şehirlerdeki vatandaşların trafik sorunlarına çözüm olarak kent içi raylı sistem projelerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Bu projelerin şehir ve belediye farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlara hizmet etmek amacıyla durmaksızın sürdürüldüğünü ifade etti. Özellikle Kocaeli Şehir Hastanesi'ne erişimi kolaylaştıracak tramvay hattının planlandığını ve 2022 Kasım'ında inşaatına başlandığını hatırlattı.

fgfr.jpg

Uraloğlu, 3,1 kilometre uzunluğundaki tramvay hattının beş istasyonunu kapsayan yapım işleminin bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını vurguladı. 17 Mart'ta hizmete girecek olan Şehir Hastanesi Tramvay hattının İzmit sakinlerini trafik sıkıntısından kurtaracağını ve Kocaeli Şehir Hastanesi'ne ulaşım süresini 15 dakikaya indireceğini söyledi.

manset-1612869661.jpg

Günde 210 bin kişiyi taşıyacak olan bu hat, aynı zamanda Otogar istasyonundan Plajyolu tramvay hattına entegrasyon sağlayacak. Proje dahilinde yapılan 12,4 kilometrelik ray imalatının yanı sıra, beş adet istasyonun betonarme ve mimari çalışmalarının da tamamlandığını açıkladı. Uraloğlu, projenin toplamda 40 bin 819 m3 beton ve 5 bin 975 ton demir kullanılarak, ek olarak 8 bin 500 m3 Taş Duvar, 3 bin 980 m2 Taş Pere ve 2 bin 400 metre Fore Kazık imalatlarının da gerçekleştirildiğini belirtti. Elektromekanik ve sinyal imalatlarının da tamamlandığını ifade ederek, projenin göründüğünden çok daha büyük olduğunu ve kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.