SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı

SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı
Sermaye Piyasası Kurulu, iki şirketin toplamda 3 milyar lira değerinde bedelli sermaye artırımı ve 198 milyon 628 bin lira tutarında bedelsiz sermaye artırımı taleplerini onayladı.

SPK'nın son bülteninde bir dizi önemli karar yer aldı. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'nın 3 milyar lira değerindeki bedelli sermaye artırım talebi, Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 198 milyon 628 bin lira miktarındaki bedelsiz sermaye artırım talebi ve Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin 200 milyon avro değerindeki borçlanma aracı ihracı talebi onaylandı.

sermaya-piyasasi-kurulu-spk.jpg

Dap Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'nin satış hasılatının 1 milyar 29 milyon lira olacak şekilde tahsisli sermaye artırımı yapma başvurusu kabul edildi.

Ayrıca, SPK pay piyasasında yapılan işlemlerle ilgili olarak iki kişiye toplamda 311 bin 134 lira tutarında idari para cezası verilmesine, Pınar Süt Mamülleri Sanayi A.Ş.'ye 155 bin 567 lira ve Dyo Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 311 bin 134 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Kurul ayrıca, yedi internet sitesinin içerik sağlayıcılarına ve on bir bireye suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

İzinsiz sermaye piyasası faaliyetlerinde bulunan sekiz telefon hattının sahiplerine karşı suç duyurusunda bulunulmasına ve Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı tespit edilen elli bir internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasına karar verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.