Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

Arınma Gecesi

Her sene bir gün suç işleme hakkınız olsaydı onu kullanır mıydınız? Üstelik yasal! İşte Arınma Gecesi’ne hoş geldiniz. Gelin filmin detaylarına yakından bakalım.

Başrollerinde Ethan Hawke, Lena Headey, Adelaide Kane ve Max Burkholder'in yer aldığı Arınma Gecesi’nin yönetmenliğini ve senaristliğini James DeMonaco üstleniyor. 2013 yapımı olan korku-gerilim türündeki Arınma Gecesi serisinin ilk filmi niteliğindedir.

Arınma Gecesi’nde ise Amerika’da yılda bir gün 12 saat boyunca tüm suçlar serbesttir ve işlenecek suçlar için herhangi bir yasal yaptırım yapılmayacaktır. Tüm suçların yasal olduğu bu günün amacı Amerika’daki suçların azaltılması ve toplumsal hayatın güvenliğinin sağlanmasıdır. Üstelik yasal olarak suç işlenen Arınma Gecesi’nde polise başvurma yasak, hastaneler ise hizmet vermemektedir.

Başrollerimiz James ve Mary son derece güvenlikli evlerinde çocuklarıyla Arınma Gecesi’ni sakin geçirmek isterken evlerinin etrafında hareketlilik başlar. Ailenin küçük oğlu evin güvenlik duvarını açar. Arınma Gecesi’ni vahşete çevirmek isteyen bir grup avları olan siyahi adamı aramaktadır ve bu adam ailenin evine kaçar. Bununla da kalmaz ailenin canı siyahı adam karşılığında tehdit edilir. Ya o evsiz adamı öldürmeleri için onlara vereceklerdir ya da kendi canlarından olacaklardır. Çok geçmeden işler içinden çıkılmaz bir hâl alır.

Oturduğu muhit ve evlerinin korunaklılığından şüphe duymayan aile sakin bir akşama girdiklerini düşünürken sabaha kadar geçen süreçte köşe kapmaca oynayarak kendilerini savunmaya çalışır. Suç işlemeyi ve vahşeti reddederken tam da olayların merkezinde kendilerini bulurlar. Arınma Gecesi evlerinde yaşanır.

İnsanların diğer insanları avladıkları ve bundan zevk duyduklarını anlatan filmler sinema ve dizi sektörünün popüler konularından oldu. Köşe kapmacayla gerilimin yükseltildiği yapımlar kan sahneleriyle süsleniyor. Sevmeyeni olduğu kadar seveni de çok olan bu yapımların biri de Arınma Gecesi serisi. Kanlı sahnelere çok bakmadan izlesem de katliamdan daha çok gerilimin ön plana çıktığı bir filmdi. Hayatta kalma teması da eşlik ediyor.

Arınma Gecesi serinin diğer filmleriyle Netflix’te mevcut. İnsan avı ve hayatta kalma temalarını seven izleyiciler için severek izlenilecek bir film olduğunu düşünüyorum. İzlemeyi düşünenlere de şimdiden iyi seyirler. Gelecek hafta görüşmek üzere hoşça kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları