Arda Turan’a hapis şoku ‘Suçlamaları kabul etti’

Arda Turan’a hapis şoku ‘Suçlamaları kabul etti’
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor'un başında bulunan eski futbolcu Arda Turan hapis şoku ile sarsıldı.

Bu sezon başında bulunduğu Eyüpspor ile başarılı işlere imza atan eski futbolcu Arda Turan, ligde çıktığı 27 maçta, 21 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 64 puana ulaştı ve ligin zirvesinde yer alarak, Trendyol Süper Lig'e emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan, futbolculuk döneminde Atletico Madrid ile Barcelona'da oynadığı 2015 ve 2016 yıllarında İspanya maliyesinden vergi kaçırdığına ve bu iki ayrı suçtan 1 yıl hapis cezası aldı.

Barselona’da Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 2015 ve 2016 yıllarında İspanya Maliyesinden vergi kaçırmakla suçlanan Arda Turan, her bir suç için 6'şar aydan toplamda 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Savcılığın hazırladığı belgede Arda Turan'ın, "İspanya'da kişisel gelir vergisi mükellefi statüsüne sahip olmasına ve 2015 yılında önemli gelir elde etmesine rağmen kişisel gelirini göstermediği ve İspanya'da vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığı" suçlamaları yer aldı.

Suçunu kabul eden Arda Turan'ın cezasının, savcılığın talebi ve savunma avukatlarının kabul etmesiyle iki yıl boyunca herhangi bir suç işlememesi şartıyla ertelendiği, bununla beraber Turan'ın cezaevine girmeyeceği bilgisi elde edildi.

Dava sürecinde Maliye'ye olan 2015 yılından kalma 303 bin 162 Euro ve 2016 yılından kalma 330 bin Euro olan ceza tutarlarını ödendiği, kalan 617 bin 773 Euro borcunu ise 6 taksitle ödemesine karar verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.