Aracın değerini düşüren hata! Araba temizlerken sakın bunları yapmayın

Aracın değerini düşüren hata! Araba temizlerken sakın bunları yapmayın
Eviniz kadar aracınızın temizliği de hayati öneme sahiptir. Araç temizliği konusunda düzenli bir bakım programına sahipseniz, belirli noktalara özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle, bazı hatalar aracınızın değerini düşürebilir.

Günümüzde arabalarımız da evimiz gibi. Sürekli kullanıma bağlı olarak kirlenebiliyorlar, bu nedenle düzenli temizlikleri hayati önem taşıyor.

Araba temizliği sizin sorumluluğunuzdaysa, bazı hatalardan kaçınmanız gerekiyor.

Özellikle, aracınızın boyasına zarar vermeden temizlik yapmak kritik bir öneme sahip.

Aksi halde, aracınızın değerinde düşüş yaşanabilir.

GÖLGEDE TEMİZLEYİN

Gölge altında aracınızı temizlemenin önemini unutmayın.

Güneş altında su, bir büyüteç gibi etki eder ve boyaya zarar verebilir. Sürekli güneş altında kalan araçlar, zamanla boya hasarlarına ve paslanmaya yol açabilir.

Bu nedenle, aracınızı gölgede temizlemeye özen göstermelisiniz.

HAFİFÇE SU TUTUN

Su kullanırken de dikkatli olunmalıdır. Su damlaları, sabunla karıştığında kimyasal kalıntılara dönüşebilir ve boyada kalıcı hasarlara yol açabilir.

Bu nedenle, suyu hafifçe kullanarak aracınızı temizlemelisiniz.

Ayrıca, tazyikli su kullanmaktan kaçınmalısınız, çünkü bu, boyada çiziklere neden olabilir ve aracınızın değerini düşürebilir.

MİKROFİBER BEZ ŞART

Aracınızı temizlerken mikrofiber bezler kullanmanız önemlidir. Diğer bezler, boyada çiziklere neden olabilirken, mikrofiber bezler daha nazik bir temizlik sağlar.

Ayrıca, camları silerken de mikrofiber bez kullanmanız önerilir. Düzenli araç temizliği, aracınızın temiz ve bakımlı görünmesini sağlarken, uzun vadede boya hasarını önler ve aracınızın değerini korur.

Bu nedenle, aracınızı düzenli olarak ve doğru yöntemlerle temizlemeye özen göstermelisiniz.

AŞINDIRMA ÖZELLİĞİ OLAN DETERJAN KULLANMAYIN

Araba nasıl temiz yıkanır diye soran kişilere pek çok temizleme ürünü söylenebilir. Ancak her deterjan araba boyası için uygun olmayacaktır. Aracınızın yıpranmasını ve aşınmasını sağlayacak tehlikeli kimyasal özellikli temizleme ürünlerinden uzak durmalısınız. Bunun yerine aşındırmayacak, güvenli temizlik ürünlerini kullanın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.