Arabanızı temizlerken asla bunları yapmayın 'Değeri bir anda düşüyor'

Arabanızı temizlerken asla bunları yapmayın  'Değeri bir anda düşüyor'
Arabanıza gözünüz gibi bakıyor, ellerinizle temizliyor olabilirsiniz. Ancak yaptığınız hatalar adeta ’sakınan göze çöp batırıyor’.

Araç sahibi bazı kişiler, arabalarına tutkuyla bağlı olabiliyorlar. Bazıları için bir yerden bir yere gidilmesini sağlayan bir taşıt olarak görülen arabalar kimileri için sanki aile ferdi gibi görülüyor. İşte bu yüzden araba nasıl temizlenir bilmek ve doğru yöntemleri uygulamak bu kişiler için çok daha önemli.

araba3.jpg

Araba temizliğinde yapılan hatalar, satışa karar verenler için de önemli çünkü bazı yöntemler arabanın değerini düşürüyor. Bu da araç sahibini zora sokuyor. Değerinde satılması gereken bir otomobil, yanlış temizleme yöntemleri sonucunda değerinin çok altında kalabiliyor. O halde sakın bu hataları yapmayın…

YÜKSEK BASINÇLI SUYLA YIKAMAYIN

Arabaların uygun yerlerde birçok suyu üzerine akıtarak yıkandıklarını mutlaka herkes görmüştür. Ancak bu işlemi yaparken yüksek basınçlı, tazyikli bir su kullanırsanız tamponda çizilmeler görülebilir. Arabanızın değerini düşürmek istemiyorsanız sakın bu hatayı yapmayın. Peki, basınçlı su tutmadan araba nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız öncelikle hafifçe su tutarak kirlerin çözünmesini sağlamalısınız. Bu sayede arabayı daha kolay yıkayabilirsiniz.

araba2.jpg

MİKROFİBER DIŞINDA BEZ KULLANMAYIN

Arabanızı temizleyip kurulama işine geçtikten sonra uygun bir mikrofiber bez kullanmazsanız camların çizilmesine sebep olabilirsiniz. Böylece arabanızın fiyatı düşer, istediğiniz değerde satamazsınız. Mikrofiber bez kullanarak kuruladığınızda karşılaştığınız tertemiz manzara hoşunuza gidecektir.

GÜNEŞİN ALTINDA YIKAMAYIN

Aracınızı güneşin altında yıkarsanız henüz tamamen temizlemeden suların çabucak kuruması durumu oluşur. Böylece arabanızın yüzeyinde lekeler oluşur. Bu durum değerinin düşmesine etki etmez ancak sizi temizlik aşamasında yorar.

arabatemiz1.jpg

AŞINDIRMA ÖZELLİĞİ OLAN DETERJAN KULLANMAYIN

Araba nasıl temiz yıkanır diye soran kişilere pek çok temizleme ürünü söylenebilir. Ancak her deterjan araba boyası için uygun olmayacaktır. Aracınızın yıpranmasını ve aşınmasını sağlayacak tehlikeli kimyasal özellikli temizleme ürünlerinden uzak durmalısınız. Bunun yerine aşındırmayacak, güvenli temizlik ürünlerini kullanın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.