Altın sahipleri diken üstünde! Resmi Gazete'de yayımlandı

Altın sahipleri diken üstünde! Resmi Gazete'de yayımlandı
Altın sahipleri diken üstünde! Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile yeni düzenlemeye gitti.

Altını olanlar diken üstünde! Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile işlenmemiş altın ithalatına yönelik yeni bir düzenleme yaptı. Yılın ilk 8 ayında 22 milyar 776 milyon dolarlık işlenmemiş altın ithalatı gerçekleştirilmiş, ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak tanımlanmıştı.

0x0-1688194830995.jpg

Ekonomik sıkıntılarla birlikte altına olan talep artmış ve bu talep cari açığı artırmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu artışın önüne geçmek için düğmeye bastı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile işlenmemiş altına yönelik yüzde 20 ek mali yükümlülük getirildi ancak talepte herhangi bir azalma sağlanamadı. Bu nedenle yeni önlemler gündeme geldi.

KOTA GETİRİLMESİ PLANLANIYOR

0x0-altin-gram-fiyati-fed-faiz-kararini-izleyecek-altin-fiyatlari-24-temmuz-2023-altin-gram-ceyrek-22-ayar-bilezik-1690180631010.jpg

Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın ithalatlarında bildirim aranmama şartını kaldırdı. Ayrıca işlenmemiş altın ithalatına yönelik kotaların getirilmesi planlanıyor. Bu kotalar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ikinci bir kararname ile belirlenecek.

ALTIN FİYATLARININ YÜKSELME POTANSİYELİ

1433411-2095062434.jpg

Altın ithalatının yüksek seviyede devam etmesi, Türkiye ekonomisi için ciddi bir sorun oluşturuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu sorunu çözmek için çeşitli tedbirler almaya çalışıyor ancak talep üzerindeki etkilerini zaman içinde görmek gerekecek.

Ayrıca, İsrail- Filistin gerilimi sonrası altın fiyatlarının yükselme potansiyeline de dikkat çekildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.