Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu

Altın Küre ödülleri sahiplerini buldu
Sinema ve televizyon dalında en saygın ödüllerden olan Altın Küre ödülleri, ödül töreni ile sahiplerine takdim edildi.

Bu yıl Amerika’da 81.si düzenlenen Altın Küre ödül töreni sabaha karşı yapıldı. Düzenlenen heyecan verici törende Altın Küre ödülleri sahiplerine verildi. Geceye damga vuran film, toplamda aldığı 5 ödülle ‘Oppenheimer’ oldu.

gdtwuulxeaa3w0i.jpg

İKİ RAKİP FİLMDEN BİRİ ÖDÜLLERİ TOPLADI

Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) tarafından düzenlenen Altın Küre ödülleri töreni, sinema ve televizyon camiasının ‘en’lerini seçerek ödüllerini veriyor. Her yıl düzenlenen törenin bu yıl 81.si, Jo Koy’un sunumuyla gerçekleştirildi.

golden-globe-awards.jpg

Aynı dönemde vizyona giren Barbie ve Oppenheimer için tartışmalar geride bıraktığımız yıl boyunca sürmüştü. Altın Küre ödüllerini toplayan Oppenheimer olurken, Barbie de ‘en iyi orijinal şarkı’ dalında ödülünü aldı. Ödülü Barbie için yaptığı şarkıyla Billie Eilish O'connell ve Finneas O'connell kaldırdı. Ayrıca en iyi gişe başarısı da Barbie’nin oldu.

c7b353f4-46c7-432b-a508-02edfed227fb.jpg

Oppenheimer ise toplamda 5 ödülün sahibi oldu. Drama dalında ‘en iyi film’ ödülü, en iyi erkek oyuncu ödülü (Cillian Murphy), en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü(Robert Downey Jr.) ve yanı sıra en iyi yönetmen (Christopher Nolan), en iyi film müziği (Ludwig Göransson) ödüllerini göğüsleyen film, geceye damgasını vurdu.

7zglocmsmfth1novds.jpg

TELEVİZYONUN EN İYİSİ SUCCESSION OLDU

Sinemayı merak edenler olduğu kadar yıl boyunca hangi televizyon şovunun ödül alacağı da merak konusuydu. ‘En iyi dizi’ dalında ödülün sahibi Succession olurken, ‘en iyi komedi/müzikal’ dalında The Bear ödülünü aldı.

succession.jpg

Succession dizisinin tek ödülü ‘en iyi dizi’ değildi. Aynı zamanda drama dalında en iyi erkek oyuncu, drama dalında en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödüllerinin sahibi de Succession oldu. The Bear da komedi/müzikal dalında en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini Jeremy Allen White ve Ayo Edebiri sayesinde aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.