Ali Koç'un ''Galatasaray beka sorunudur'' sözü pahalıya patladı '1 milyar TL'lik dava açtılar'

Ali Koç'un ''Galatasaray beka sorunudur'' sözü pahalıya patladı '1 milyar TL'lik dava açtılar'
Fenerbahçe'nin Başkanı Ali Koç'un Galatasaray hakkında, "Galatasaray beka sorunudur" demesi üzerine Galatasaray yönetimi Ali Koç'a 1 milyar TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Türk futbolu tüm zamanların en sıkıntılı süreçlerinden birini yaşıyor. Suudi Arabistan’da oynanması planlanan süper kupa finalinde yaşanan skandallar, hakem Umut Meler’e yumruklu saldırı düzenlenmesi, Trabzonspor Fenerbahçe maçının son düdüğünün ardından yaşananlar vb. olayların izleri uzun süre silinmeyecek türden.

Böylesine sıkıntılı bir süreçten geçen Türk futbolunda sular durulmuyor. Daha önceden Selahattin Baki aleyhine suç duyurusunda bulunan Galatasaray, bu kez de “Galatasaray beka sorunudur” ifadelerini kullanan Ali Koç’a dava açmaya hazırlanıyor.

Elde edilen bilgilere göre Galatasaray kulübü, Ali Koç aleyhine 1 milyar TL'lik maddi ve manevi hakaret davası açacak.

İddialara göre ayrıca, hakaret suçundan Galatasaray kulübü Ali Koç aleyhine Asliye Hukuk Mahkemesine talep dilekçesini de sunmuş durumda.

Bununla da yetinmeyen Galatasaray kulübü, ayrıca Ali Koç'u, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kuruluna da şikayette bulundu. Ali Koç hakkında TFF'ye yapılan başvuruda şu ifadeler kullanıldı:

“Türk futbolunun etik değerleri ve marka değerinin korunması ve toplumdaki saygınlığının zedelenmemesi için gerekli hukuki denetimleri yapmak, bu bağlamda Türk futbolunu ahlaki açıdan tehdit eden risklere karşı bağımsız ve tarafsız bir şekilde danışmanlık faaliyetinde bulunmak...”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.