AKP’nin Ankara Adayı Altınok’tan Yavaş’a zam eleştirisi 'Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu'

AKP’nin Ankara Adayı Altınok’tan Yavaş’a zam eleştirisi 'Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu'
AK Parti’nin Ankara adayı Turgut Altınok, açlık sınırının altında olan emeklileri unutarak, Mansur Yavaş’ın personel maaşına yaptığı yüzde 70 oranındaki zammı eleştirdi.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası 46’ıncı kuruluş yıldönümü kapsamındaki etkinlikte söz alan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok, Mansur Yavaş’ı eleştirdi. Altınok, Yavaş’ın personel maaşına yaptığı yüzde 70 oranındaki zammın enflasyon altında kaldığını söyledi. Altınok, “Seçime giderken yüzde 70 zam verdi. Bu zam iki yıldır yapılmayan zamdır. Yani enflasyonun altında verilen bir zamdır” dedi.

Enflasyon artışı ile beraber hayat pahalılığı pek çok vatandaşın belini büküyor. Emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığı ve asgari ücretin yoksulluk sınırının altında olduğu dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye işçilerine yüzde 70 oranında zam yaptı.

mansur-yavas-2.jpg

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENFLASYON ÜSTÜNDE ZAM YAPTI

2023'te yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 64, ENAG'a göre yüzde 127 oranında açıklanmıştı. Geçtiğimiz seneden bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına enflasyonun üzerinde olan yüzde 151 üzerinde zam yapıldı.

HÜKÜMET EMEKLİYİ ENFLASYONA EZDİRDİ

En düşük emekli ücreti ise enflasyonun ve açlık sınırının çok altında kalarak vatandaşın belini büktü. 15 bin TL açlık sınırının olduğu ortamda en düşük emekli aylığının 10 bin TL olması emekliler tarafından eleştirilerin odağı oldu. Asgari ücretlinin ise yoksulluk sınırının altında maaş alması ise dikkat çekti. 55 bin TL olan yoksulluk sınırının olduğu dönemde 17 bin 2 TL alınması ise vatandaşlar tarafından tepki çekiyor.

emekli-4-001.jpg

ENFLASYON YANITI İLE HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

AK Parti’nin Ankara adayı Turgut Altınok, HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası 46’ıncı kuruluş yıldönümü programında açlık sınırının altında olan emeklileri unuttu. Altınok, Mansur Yavaş’ın personel maaşına yaptığı yüzde 70 oranındaki zammın enflasyon altında kaldığını söyleyerek eleştirdi. Altınok, hükümetin emekliye yaptığı yüzde 49,25 oranındaki zammı unutarak Mansur Yavaş’ın işçilere yaptığı yüzde 70’lik zamma tepki gösterdi. AK Parti’nin Ankara adayı bir nevi, hükümetin yüzde 49,25 maaş zamlarını da eleştirdi.

turgut-altinok.jpg

ALTINOK: YAVAŞ’IN VERDİĞİ YÜZDE 70 ZAM ENFLASYON ALTINDA KALDI

Altınok, Mansur Yavaş’ın seçime giderken yüzde 70 bir zam verdiğini açıklarken, “Bu zam iki yıldır yapılmayan zamdır. Yani enflasyonun altında verilen bir zamdır. Hatta Büyükşehir Belediyesi işçilerimizin 4 buçuk yıl önce aldığı maaştır. Maaşları düşürmüştür. Seçime giderken baktı pabuç pahalı. Öyle olunca hemen bir yüzde 70 zam. Kamuoyuna da tabii bunu süsledi ama verdiği zam enflasyonun altındadır.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.